Tillbaka till Inspriationsbanken

PEP-rörelsebana på Vasaskolan

Vasaskolan / Danderyds kommun

Kort beskrivning

På Vasaskolan i Danderyd har vi en PEP-rörelsebana, den som tagits fram av Mural Arkitektur i samarbete med Generation Pep och finns att beställa till ett rabatterat pris för skolor registrerade på Pep Skola. Vi använder PEP-rörelsebanan på två olika sätt:

  • Som en rörelseaktivitet när eleverna lämnar matsalen
  • Som dansstop-plattor under rasterna

Bidragets syfte

Vår PEP-rörelsebana har i huvudsak två syften på vår skola:

Aktivitet 1 - Att efter att eleverna har intagit en näringsrik och hälsosam måltid vill vi att de ska få möjlighet till ännu mer rörelse då de är fulltankade med ny energi. Dessutom har de suttit stilla i 20 min och då behöver hjärnan mer syre och dessutom blir det lite av en rolig grej att försöka utmana klasskompisarna till att ta längre och längre hopp mellan grönsakerna och bären på vägen ut från matsalen.

Aktivitet 2 - Att eleverna ska få röra sig på rasten och samtidigt lära sig vad en och annan grönsak\/frukt\/bär heter och ser ut. Då denna aktivitet är väldigt populär hos alla eleverna oavsett ålder skapar det även en gemenskap på skolan, vilket har varit väldigt positivt. Bonus: Vi har även använt den rörelsebanan under vårt firande av PEP-dagen på skolan där den har varit med som en del av en längre hinderbana, som också var väldigt uppskattad av eleverna.

Mer om Mural Arkitekturs Rörelsebana

Rörelsebanan är ett sätt att kombinera rörelse, lek och lärande för barn och unga från förskolan till början av högstadiet. Den består av dekaler (stora klistermärken); färgglada, fantasifulla och detaljrika, som omvandlar tidigare passiva miljöer till platser för rörelse och lek. De passar bra i korridorer, gemensamhetsytor och aktiva läroplatser. De är lätta att applicera, försedda med halkskydd och bidrar till en lekfull inomhusmiljö. Läs mer på Generation Peps hemsida.

Ladda ner

files vasaskolan_-_pep-r_relsebana__1_.pdf

Vasaskolans Instagram
Mural Arkitektur Rörelsebana