Tillbaka till Inspriationsbanken

OS favorit i repris på förskolorna i Ljungbyhed

Förskolor i Ljungbyhed / Klippans kommun

Kort beskrivning

I fjol gjorde vi en gemensam aktivitetsdag på förskolorna i Ljungbyhed där vi skapade vårt egna Olympiska Spel ute på gården. Även i år gjorde vi en repris av fjolårets stora succé. Som förberedelse arbetade vi med att gå igenom bakgrunden kring OS: var, när och hur det började.

Eftersom flaggor är en stor symbol för OS så fick alla barnen måla sin egna flagga. Barnen fick tillsammans skapa OS-elden, där varje barn fick göra varsin fackla av färgat papper och pappersrulle. Vi pratade mycket om gemenskap, att ha roligt och att kämpa på så gott man kan och alla fick medalj efteråt för sitt fantastiska kämpande så alla var vi vinnare.

Grenarna som vi hade var längdhopp, hästhoppning, kast med ärtpåsar, löpning och stafett. OS-aktiviteten startade med invigning. Vi gick en flaggparad och tände OS-elden. Sen delades förskolan upp i 5 olika grupper, som symboliserar de 5 OS-ringarna. Vi hade gemensam uppvärmning och sen startade grenarna. Efteråt fick barnen melon och äppeldryck.

Bidragets syfte

Vårt syfte med denna dagen var att på ett roligt och inkluderande sätt göra barnen medvetna om hur viktigt det är att röra på sig och äta hälsosam kost. Vi ville också att alla skulle få möjligheten att känna glädje i att röra sig på olika sätt och att våga utmana sig själv, samt att barnen skulle få känna glädje i att göra saker tillsammans med andra. Med hjälp av OS-aktiviteten och avslutande buffé med frukt och smoothie kunde vi binda ihop teori och praktik, rörelse är kul, kan genomföras på olika sätt och hälsosam mat ger kroppen energi för att växta och må bra.