Ideell organisation 

Ideell organisation 

Oavsett om er organisation arbetar direkt mot barn och unga eller inte, har ni möjlighet att skapa förutsättningar för att goda vanor etableras och blir en naturlig del av vardagen.

Gå med i vårt nätverk och var med i folkrörelsen för barn och ungas hälsa

Vi på Generation Pep vill skapa en folkrörelse för barn och ungas hälsa där vi samlar allt från eldsjälar och organisationer till företag och myndigheter. Idag är vi snart 500 företag, organisation och myndigheter som samlas i vår folkrörelse.

Här kan du läsa mer om vårt nätverk.

Anordna en Pep Dag

Genom att få uppleva, inspireras och inhämta kunskap tror vi att möjligheten och viljan att leva ett mer aktivt och hälsosamt liv ökar. Därför har vi tagit fram konceptet Pep Dag.

En Pep Dag går att anordna i både större och mindre skala, allt från ett tema på ett barnkalas till ett event för hela kommunen. Det viktiga är att barns hälsa är i fokus, och att dagen inspirerar barn och unga att känna rörelseglädje och väcka nyfikenhet för hälsosamma matvanor. Såklart ska det hela även vara kostnadsfritt för barn. Dagen ska även innehålla kunskapselement för att öka kännedomen om vikten av att röra på sig och att äta hälsosamt.

Här kan du läsa mer om hur du anordnar en Pep Dag.

Se till att ert café eller kiosk främjar ett hälsosamt liv

I samarbete med Svenska Handbollslandslaget har vi tagit fram en checklista för att ni ska kunna få tips på hälsosamma alternativ att sälja i er kiosk. Detta för att vi ska kunna se till att fler barn och unga får i sig mer av det som kroppen behöver för att orka!

Endast 1 av 10 barn äter tillräckligt mycket frukt och grönt per dag. Barn och ungas energiintag utgörs dessutom till 17 procent av olika former av socker så som godis, kakor, snacks och läsk. Det är hela 7 procentenheter mer än den rekommenderade andelen på 10 procent.

Att äta hälsosamt har en rad positiva effekter på hur vi mår. Genom att erbjuda hälsosamma alternativ i er kiosk kan ni göra skillnad för våra barn och unga! Det spelar ingen roll om det är kiosken på skolan, på fritids eller i sporthallen. Genom att erbjuda till exempel frukt, fullkornsfralla och mineralvatten istället för godis, kakor och läsk kan ni vara med och bidra till förändring!

Ladda ner vår utskriftsbara checklista för en hälsosam skolkiosk (PDF).