Tillbaka till Inspriationsbanken

Låna SCRIIN rörelsemätare kostnadsfritt genom stöd från Postkodstiftelsen

SCRIIN

Kort beskrivning

Under läsåret 2023/2024 erbjuds 100 skolor i Sverige att genomföra rörelsemätningar med SCRIIN. Projektet stöttas av Postkodstiftelsen och är helt kostnadsfritt. Insikt är ofta det första steget till förändring. SCRIINs rörelsemätare ger skolor svart på vitt på hur mycket eleverna rör sig under skoldagen.

Eleverna får också konkret förståelse för WHO:s rörelsemål – hur mycket man behöver röra sig varje dag för att kroppen ska må bra. SCRIIN Rörelsemätning är väldigt enkelt att använda och eleverna tycker det är jättekul att använda SCRIIN-mätarna.

Med det digitala verktyget "Stegkartan" kombineras rörelse och geografi. Eleverna samarbetar för att nå ett gemensamt mål, som till exempel att gå hela vägen från Linköping till Berlin.

Över 300 skolor och kommuner har redan använt SCRIIN. Varje skola får, under en månad, låna 1-2 klassuppsättningar rörelsemätare. Alla skolor är välkomna att anmäla sig!

Tips! Har ni klassuppsättningar av boken Hjärnstark junior på skola? SCRIIN och Hjärnstark junior är en jättebra kombo – teori och praktik i ett!

Bidragets syfte

Projektets mål är att främja ungas hälsa i vår digitala värld. Svenska Postkodstiftelsen är förmånstagare till Svenska Postkodlotteriet och stödjer projekt som främjar en positiv samhällsutveckling.

Ladda ner

files scriin_ro_relsema_tning_aug_2023.pdf
files scriin-infoblad.pdf

SCRIIN Rörelsemätning - läs mer och anmäl er skola
SCRIIN + Hjärnstark junior = en smart kombo