Tillbaka till Inspriationsbanken

Just dance som en rörelsepaus

Elev i 8:an på en innerstadsskola / Stockholms kommun

Kort beskrivning

Jag är en elev i 8:an på en innerstadsskola. Vi jobbar med rörelsepauser under lektioner men oftast så är de ganska tråkiga. Ibland säger lärarna att vi får fem minuters rast istället och då sitter alla bara med telefonerna ändå. Det har varit aktiva rörelsepauser för mellan och lågstadiet på skolan men inte så mycket för oss äldre.

En dag föreslog våran mattelärare att vi kunde testa Just dance och alla ville prova. Hon sökte då upp ett klipp på youtube genom att enkelt använda sökorden "Just dance ". Det var inte en låt som vi kände igen men vi parade ihop oss fyra och fyra eftersom det fanns fyra dansare i videon och sedan försökte vi följa deras rörelser. Jag tycker att Just dance är en enkel rörelsepaus som många uppskattar, eftersom alla är så fokuserade på videon hinner man inte titta på alla andra och då behöver man inte skämmas om man gör fel. Det är roligare om jag vet låten som vi danser till och flera andra gånger har det varit låtar som alla kan sjunga med i. Denna aktivitet kan man använda i alla klasser och den är enkel att använda.

Bidragets syfte

Jag tycker att Just Dance bidrar till att jag blir mer fokuserad på mitt arbete, jag märker att jag kan tänka lättare och att mitt arbete blir gjort fortare. Jag tycker att det ären rolig aktivitet som höjer stämmningen på lektionerna.

Just dance video
Just dance video
Just dance video