Kort beskrivning

Hälsa och gemenskap på 3 minuter. YouGo Break power by Smart Break är en webbapp för ökad rörelse och gemenskap på skolor och arbetsplatser. Pausgympan utförs i små doser 2 gånger om dagen bestående i 3 delar. Då man först fokuserar på överkropp sedan underkropp och tredje delen sätter fart på blodcirkulationen. Vi på YouGo power by Smart Break vill att elever och lärare får en: Piggare, Starkare och Friskare vardag. Vi vet att med rörelse och motion kommer koncentration och minskar stressen. Att öka elevernas rörelse och få upp energin med kondition så minskar man stressen och ökar inlärningsförmågan hos eleverna.

– Det finns oändligt med bra saker, men man känner sig mera pigg. Blodcirkulationen kommer igång och hjärnan behöver få en liten paus ibland från allt tänkande. Så är det bra att man gör det tillsammans, att det blir en vi-känsla.

Kommer det här att märkas på vårens resultat i studentskrivningarna?

– Absolut! I tisdags informerade vi abina om praktiska saker inför studentskrivningarna och då sa vi att när de går på wc-paus måste de också röra på sig i korridoren där i idrottshallen. De får hjula och springa och göra vad som helst, bara de rör på sig så att de orkar ta itu med det igen, säger Storback

Bidragets syfte

Vi tillbringar huvuddelen av vår dag stillasittandes, men Smart Break är här för att ändra det. Allt du behöver är 3 minuter att fylla våra 3 riktade rörelser. Smart Break är inte här för att få dig fit, den är här för att få dig hälsosam. Så ta dina elever och börja flytta tillsammans mot en hälsosammare skola.

- Minska obehag i muskler och skelett

-Förebyggande

-naturlig återhämtning för kroppen

 

YouGo Break powered by Smart Break.

Ladda ner

smart_break_informationsblad.pdf

Kronoby gynmasium
smartbreak
YouGo Power by Smart Break
Logga.