Kort beskrivning

Kompis med kroppen är ICAs satsning på barns hälsa. Lärare kan ladda ned studiematerial för årskurs 2 och 5, t.ex. arbetsbok för eleverna att fylla i, material anpassat för smartboard och lärarhandledning kopplat till läroplanen.

Ta med klassen på en rolig och färgstark lektion i en ICA-butik:

Varje år får du som är lärare för årskurs 2 och 5 en inbjudan att delta i vår skolaktivitet Kompis med kroppen, och nu är det dags igen! Ta med klassen på en rolig och färgstark lektion och besök en frukt- och grönsaksavdelning med klassen, i en ICA-butik. Ni bjuds på provsmakning, får bland annat lära er skillnaden mellan röd, grön och gul paprika och veta mer om olika exotiska frukter. Aktiviteten är kostnadsfri, klicka på knappen nedan för att anmäla er.

Du som är lärare kan även ladda hem underlag i ämnet, här hittar du lärarhandledningar och studiematerial för Kompis med kroppen.

Lärarhandledning och arbetsmaterial:

Kompis med kroppen består av arbetsmaterial för eleverna, smartbordmaterial för dig att använda på lektionerna samt en lärarhandlening. Kompis med kroppen håller även pristävlingar i samarbete med Skolklassikern som skolor kan anmäla sig till kostnadsfritt.

Fruktbingo, vardagstips och förklaring till varför frukt och grönt är viktigt finns att hitta här.

 

Bidragets syfte

Ambitionen är att barn tidigt ska lära sig att bra mat och motion gör att man mår bra. Att hjälpa barn att lära sig hur bra mat och motion påverkar kroppen.

Mer om Kompis med kroppen
Pristävling Skolklassikern
Nedladdningsbart studiematerial åk 2 och åk 5