Kort beskrivning

Sundkurs har tagits fram av professor Mai-Lis Hellénius i samarbete med andra experter vid Karolinska Institutet. I Sundkurs presenteras forskning och vardagliga råd på ett sätt som motiverar människor till en hälsosammare livsstil. Materialet uppdateras kontinuerligt.

På Sundkurs finns bla. Livsstilskurs: Fakta och pedagogik för dig som jobbar med hälso- och sjukvård. Kursavsnitten kan läsas i den ordning du vill och kan även laddas ned som videoföreläsningar.

På Sundkurs finns även Sunda tipsHär hittar du korta råd, tips och smarta val för en hälsosammare vardag. Välj kategori i rullistan till höger.

och Sunda recept: Här hittar du mat som du kan äta med lust och glädje – alltid! Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan. Nya recept kommer varje vecka.

Filmer

Sundkurs - Mat

Sundkurs - Fysisk aktivitet

Bidragets syfte

Sundkurs finansieras med hjälp av anslag från Hjärt-Lungfonden som arbetar för ökad kunskap om forskningens betydelse. Hjärt-Lungfonden samlar in och delar ut pengar till vinnande hjärt- och lungforskning, för att fler ska få längre och friskare liv.

Alla rekommendationer om mat är faktagranskade av dietist Anette Jansson, Hjärt-Lungfonden. Matrecepten är framtagna av Liselotte Forslin och fotograferade av Ulrika Ekblom. Instagramredaktör är Sara Ask, dietist.

Sundkurs hemsida
Sundkurs filmer