Tillbaka till Inspriationsbanken

Skolbloggen PulsPEPP

Fredsborgskolan / Österåkers kommun

Kort beskrivning

Nu är det dags att bli PulsPEPP! Fredsborgskolan i Åkersberga är en F-6 skola med profilen Hälsa & Rörelse. Arbetet med att skapa aktiva dagar där hälsan är i fokus kan vara en utmaning nu när vi befinner oss i en pandemi.

Viktiga delar i vårt hälsofrämjande arbete är rörelsepauser/brainbreaks, pulshöjande aktiviteter, hälsosam mat, värdegrundsarbete och förstås aktiva raster. Vi vill att eleverna ska känna att de är del i ett sammanhang trots att de kanske behöver arbeta hemma vissa dagar. VI-känslan för oss är oerhört viktig och något vi inte vill tappa - vår profil ska förstås vara i fokus. Vi har därför utarbetat skolbloggen - PulsPEPP  

Syftet med bloggen är att den ska servera eleverna och vårdnadshavare med olika roliga hälsosamma och aktiva uppgifter/utmaningar. På bloggen hittar de tips på rörelsepauser, morgonpulspass de kan köra tillsammans innan det är dags att ta sig an dagens skoluppgifter.

Det är viktigt för oss är att det är vår personal som utmanar och inspirerar då vi tror att det är en betydelsefull del i att känna samhörighet, det är härligt att se sina pedagoger de dagar man inte kan vara med dem fysiskt.

Vår skolkock har startat "Davids surdegsskola, ett roligt bakprojekt eleverna kan göra tillsammans med familjen.

På bloggen kan man också hitta instruktioner till Mästarna Mästare - en klasstävling där alla elever arbetar med veckans rörelse. I slutet av veckan rapporterar alla in hur många de gjort av rörelsen och antalet sammanställs klassvis och vinnare för veckan koras! Ny tävling varje vecka och samlade resultatet i slutet av terminen ger vår totala segrare i tävlingen.

Gå gärna in på vår blogg och inspireras! Bli PulsPEPP!

Bidragets syfte

Genom vår blogg vill vi inspirera alla barn, ungdomar och vårdnadshavare till en mer aktiv vardag. Skolans profil Hälsa & Rörelse ska inte bara synas under skoltid utan även inspirera och aktivera eleverna i sin hemmiljö!

 

Rörelseutmaningar

Rörelsebanken

Davids surdegsskola

PulsPEPP FREDSBORGSKOLAN besök bloggen