Tillbaka till Inspriationsbanken

Lärarhandledning till boken Sagasagor - Fiffiga kroppen och finurliga knoppen

Generation Pep

Kort beskrivning

Berättelsen i Saga-manér förmedlar budskapet om vikten av att röra på sig på ett fantasifullt och lustfyllt sätt, och pratar om de positiva hälsoeffekter som det innebär att röra på sig en timme om dagen. Ett fint och viktigt budskap i en skönlitterär kostym.

Ett faktakapitel om kroppen återkopplar till berättelsen man just läst. Bild på kropp i genomskärning, och förklaring vad som händer när man rör sig. Matens väg genom kroppen och en del om vilken mat våra kroppar behöver för att fungera och må bra.

Bokens potential som pedagogiskt verktyg inom förskolan är stort och därför har vi tillsammans med Norlanda Förskolor och Bonnier Carlsen tagit fram en lärarhandledning. Den ger inspiration om hur ni kan använda boken i ert pedagogiska arbete och läsa den tillsammans med barnen. 

Boken finns att köpa hos Bonnier Carlsen.

Klicka här för att läsa mer och ta del av lärarhandledningen.

Bidragets syfte

Vi önskar att boken får bli en del av förskolans arbete kring hälsosamma levnadsval och en brygga mellan förskolan, barnhälsovården och hemmet eftersom boken delas ut vid 5 årskontrollen till alla barn på barnavårdscentralen!

Boken är en del i Generation Peps arbete att sprida kunskap om vikten av att barn behöver röra på sig minst 60 minuter och äta minst 500 gram frukt och grönsaker varje dag. Förutom att både barn och vuxna ska få viktig kunskap ska boken också inspirera och ge tips på hur vuxna och barn kan äta hälsosam mat och röra på sig tillsammans.

Ladda ner

Lararhandledning Sagasagor LR

Köp boken i Bonnier Carlsens webbhandel