Saga Sagor - Fiffiga kroppen och finurliga knoppen

Tillsammans med Bonnier Carlsen, författaren Josefine Sundström och forskare har Generation Pep tagit fram en barnbok som släpptes i bokhandeln våren 2017, och som under 2018 delas ut till 85 000 barn vid femårs-kontrollen på barnavårdscentraler i 19 av 21 landsting i Sverige.

Boken är en del i Generation Peps arbete för att sprida kunskap och budskapet om vikten av att barn ska röra på sig samt inspirera till rörelseglädje. Boken finns på svenska, engelska, arabiska och somaliska för att fler barn oavsett modersmål ska kunna läsa boken tillsammans med sina föräldrar.

I boken får vi följa bästisarna Saga och Samir som bygger en hinderbana åt den lilla trötta hunden Lars-Laban, men upptäcker att de vill testa banan själva. Förutom berättelsen om Saga och Samir ingår en faktadel om vad som händer i kroppen när vi rör på oss.

Aktörer bakom

Bonnier Carlsen
Generation Pep  
Författare: Josefine Sundström
Illustratör: Emma Göthner
Generation Pep's rådgivare, Örjan Ekbom docent och med. Dr i fysiologi vid GIH, Mai- Lis Hellénius, professor i allmänmedicin vid Karolinska Institutet, Sahar Nejat, barnhälsovårdsöverläkare.

Genom stöd från Gålöstiftelsen och Jacob Wallenbergs Stiftelse kommer cirka 120 000 böcker delas ut kostnadsfritt på BVC:s femårskontroller i hela landet under 2019.

Läs mer om Saga Sagor - Fiffiga kroppen och finurliga knoppen här!