Tillbaka till Inspriationsbanken

”Fast Fusion Friday”

Fast Fusion Friday

Kort beskrivning

Orkla Foods Sverige vill vara bästa tänkbara mat- och måltidspartner för alla sorters kockar och kök. Orkla Foods Sveriges helhetslösningar och trendsäkra koncept hjälper dig att sätta variation på menyn.

Alltid med stort hjärta för den närproducerade maten och den äkta smaken. Vi vill erbjuda ett modernt sätt att få skolbarn att äta mer vegetariskt, och samtidigt inspirera de som faktiskt lagar maten med hjälp av spännande recept och material som till exempel posters och brickunderlägg. Vi inkluderar rätter från hela världen och informerar barnen om länderna, smaker och andra pedagogiska ämnen i materialet.

Konceptet ska stimulera barns naturliga nyfikenhet med hjälp av annorlunda namn på rätterna och lite coolare serveringar som har ett streetfood-upplägg. De näringsberäknade rätterna bygger på vegetariska råvaror som är snälla mot miljön – såsom Felix morotsbullar, som har hela 90 procent mindre klimatpåverkan än vanliga nötköttbullar, veganprodukter från Anamma samt andra produkter från Felix som nyheterna Eko Vegetarisk pytt och Vegetariska burgare. Tillsammans med ett inbyggt svinn-tänk i recepten hjälper temat skolor att spara både på pengar och på miljön.

 

 

Bidragets syfte

Orkla Foods Sverigs tema ”Fast Fusion Friday” ger skolbarn möjligheten att smaka fusionmat på ett grönt, roligt, och framför allt gott sätt. Med smaken i fokus och en kombination av mat från världens alla hörn, streetfood och fredagsmys har man skapat ett hållbart koncept som ska få barnen att vilja äta upp och äta rätt.

Fast Fusion Friday
Registrera dig för nyhetsbrev