Kort beskrivning

I "Kokbok för måltidsmiljön - en guide till att skapa en mer inbjudande skolrestaurang" beskriver Karlstads kommun hur de arbetade tillsammans med eleverna för att skapa en mer trivsam miljö. Guiden innehåller beskrivning av metod för involvering av eleverna och genomförande steg för steg samt konkreta tips, bilder och kommentarer från eleverna. 

Guiden möjliggjordes genom Livsmedelsverkets projekt Ett nytt recept för skolmåltider, finansierat av Vinnova.

Bidragets syfte

Många elever upplever stress och höga ljudnivåer i skolrestaurangen. Detta kan påverka matron och i förlängningen innebära att eleverna inte äter av skollunchen. Genom att förbättra måltidsmiljön tillsammans med eleverna ökar chansen att den hållbara och näringrika måltiden som serveras i skolmatsalen hamnar i magen istället för att eleverna lämnar skolområdet för att köpa en mindre näringsrik måltid från närliggande affär eller restaurang. 

Kokbok för måltidsmiljön - en guide till att skapa en mer inbjudande skolrestaurang