Tillbaka till Inspriationsbanken

Beställ gratis aktivitetsväska för en aktiv rast!

Stadium

Kort beskrivning

Ett initiativ för att sätta Sveriges förstaklassare i rörelse.

Undersökningar på undersökningar visar att barn idag rör sig för lite. Vi på Stadium vill få fler människor, särskilt barn, att leva mer aktiva liv. Därför delar vi sedan 2005 ut vår aktivitetsväska gratis till omkring 4200 skolor i landet som har minst en förstaklass. Väskan innehåller allt från bollar till hopprep och koner som ska uppmuntra till mer fysisk lek på skolan. Bara barnens fantasi sätter gränserna.

Allt börjar med en boll.

Syftet med aktivitetsväskan är att inspirera till mer aktivitet i skolan utöver de schemalagda idrottstimmarna. Många barn ägnar sig åt olika sportaktiviteter på fritiden. Men inte alla. Vi vet att bra vanor etableras tidigt i livet och med aktivitetsväskan vill vi bidra till ett första steg till en aktiv och hälsosam livsstil. Projektet är ett led i Stadiums Good Citizen-arbete och sedan starten har över 25 000 aktivitetsväskor delats ut till barn i Sverige och Finland.

– Fokus är på förstaklassare för att skapa goda vanor redan i en tidig ålder, säger Patrizia Nilsson som är Sports Marketing Manager på Stadium. Barns hälsa och rörelse är en viktig samhällsfråga och det finns en stor oro för att barn rör på sig för lite i vardagen.

– Det här är ett problem som ska tas på allvar men det är svårt att prata om det utan att använda pekpinnar. Vi på Stadium vill inspirera alla till ett aktivt liv och jag känner mig hoppfull till att vi bidrar till ett aktivare Sverige med våra initiativ, säger Karl Eklöf, VD på Stadium Group.

Väskans innehåll.

Ambitionen är alltid att väskan ska innehålla något för alla. Barnen tillbringar så mycket tid i skolan och Stadium vill bidra till att den tiden blir aktiv så långt det är möjligt. Aktivitetsväskan kan beställas gratis av skolor i Sverige med förstaklassare.

Hur får min skola en aktivitetsväska?

Under augusti månad kommer vi skicka ett mejl till din skolas huvudman. Där står all information som behövs för att huvudmannen ska kunna beställa aktivitetsväskan. För att informationen ska nå rätt person är det viktigt att skolenhetsregistret är uppdaterat med korrekta uppgifter, så ta gärna en titt och se att uppgifterna stämmer.

Här kan du ladda ner ett utdrag ur skolenhetsregistret.

Bidragets syfte

Frågor och svar om aktivitetsväskan.

Vem står bakom aktivitetsväskan?
Vi har delat ut tusentals aktivitetsväskor till förstaklassare sedan 2005 i syfte att inspirera fler till ett liv i rörelse. Sedan 2018 delar vi ut dem tillsammans med organisationen Generation Pep, som jobbar för barn och ungas hälsa i Sverige.

Vem får beställa en aktivitetsväska?
Vi vill erbjuda aktivitetsväskor till landets alla skolor med förstaklassare.

Hur många väskor får varje skola?
Vi vill nå ut till så många skolor som möjligt, därför delar vi ut en väska per skola. Finns det väskor kvar vid anmälningstidens slut, kan det skickas fler väskor till skolor som angett fler förstaklassare i beställningen. Vi garanterar dock inte fler än en väska per skola.

Hur beställer man en aktivitetsväska till sin skola?
Vi har skickat ut ett mejl till alla skolors huvudmän (som angivits i Skolverkets skolenhetsregister) i augusti. Mejlet innehåller information om hur beställningen går till, samt en unik länk för respektive skola till beställningsformuläret.

När ska man beställa sin väska?
Under vecka 33 har alla skolor med en förstaklass fått ett mejl med beställningsinformation. Ett påminnelsemejl skickas ut efter två veckor till de skolor som inte beställt en väska. Sista dagen att beställa aktivitetsväskan är den 15 september. Efter det har vi tyvärr ingen möjlighet att ta emot beställningar eller skicka ut några väskor.

Hur kontrollerar man sin skolas kontaktuppgifter?
Huvudmännen på skolorna ansvarar för att kontaktuppgifterna i skolenhetsregistret är korrekta.

Är du osäker på om din skola fått beställningsmejlet från Stadium?
Om du är osäker på om er skola fått möjlighet att beställa aktivitetsväskan, kontakta i första hand skolans huvudman. Om du är huvudman, kontrollera gärna din skräppost eller sök i din inbox på Stadium aktivitetsväska. Om du av någon anledning inte fått mejlet med beställningsinformation, ber vi dig kontakta Stadiums kundservice på telefon: 0771-49 94 99 eller via mejl: activitybag@stadium.se. Öppettiderna för kundservice är måndag–fredag 09.00–20.00 samt lördag–söndag 10.00–18.00
.

Hur och när levereras väskan?
Stadium levererar väskorna efter anmälningstiden har gått ut. Stadium står för leveranskostnaden och väskan delas ut av Postnord. Om skolan har avtal med Postnord kring leveransplats och tider kommer detta att följas även vid denna leverans.

Vid beställning anges kontaktperson för skolan, men väskan kan tas emot av annan person om referenspersonen av någon anledning inte är tillgänglig. Om ingen mottagare finns på plats vid leverans går väskan tillbaka till Postnords terminal och avisering går till skolan om var väskan kan hämtas ut.

Vad innehåller en aktivitetsväska?
Innehållet varierar från år till år men syftar alltid till att inspirera så många barn som möjligt till ett aktivt liv. Exempel på innehåll är fotbollar, basketbollar, tennisbollar och koner.

Har du frågor om innehållet, väskan eller leveransen?
Kontakta vår kundservice på telefon 0771-49 94 99 eller mejla activitybag@stadium.se Öppettiderna för kundservice är måndag–fredag 09.00–20.00 samt lördag–söndag 10.00–18.00.

Läs mer på Stadiums hemsida