Tillbaka till Inspriationsbanken

Aktivitetsväskan Vasskolan

Vasaskolan Kalmar / Kalmar kommun

Kort beskrivning

Vi planerar för att använda vår aktivitetsväska som nu gått runt i klasserna och varit tillgänglig för eleverna i samband med såväl rastaktiviteter (uppstyrda) som för spontan rörelse i samband med raster till att alltid finnas tillgänglig för våra elever i en orange låda på skolgården.

Eleverna vet nu att det är en orange väska som man har massvis av utrustning/material som inspirerar och sporrar till rörelse. Vi har sått ett frö. Fröet ska nu bli en låda istället. Vi kommer då måla en av våra förvaringslådor orange så den syns på skolgården, är centralt placerad och därifrån kan eleverna låna och få tillgång till innehållet i form av t ex frisbee, bollar, hopprep. Att eleverna vet vart sakerna finns och också lär sig ta ansvar för materialet och att man lämnar tillbaka materialet efter sig. Vi vill att den "Orangelådan" ska signalera och uppmuntra till ökad rörelse på skolan och hjälpa eleverna att hitta på och utveckla olika rörelselekar med hjälp av materialet. Planen är att klasserna och eleverna har tillgång till den orangea väskan vid olika tider/raster då vi är en stor skola med 460 elever och vi skulle därför också behöva fylla på lådan med mer material.

Bidragets syfte

Att eleverna vet vart sakerna finns och också lär sig ta ansvar för materialet och att man lämnar tillbaka materialet efter sig. Vi vill att den "Orangelådan" ska signalera och uppmuntra till ökad rörelse på skolan och hjälpa eleverna att hitta på och utveckla olika rörelselekar med hjälp av materialet. Den orange lådans innehåll kan och kommer också användas på våra PA-pass.