Tillbaka till Inspriationsbanken

Vill ni ha besök av OS-guldmedaljören Fredrik Lindström?!

Sveriges Olympiska Kommitté

Kort beskrivning

Vill ni ha besök av OS-guldmedaljören Fredrik Lindström? I februari invigs OS i Peking och hela världens ögon riktas mot alla duktiga idrottare. OS är ett roligt tema att jobba med i skolans alla ämnen och på OS i skolans hemsida finns gott om gratis material att inspireras av. Det finns också färdiga planeringar för både heldagar och halvdagar för att underlätta förberedelserna för dig som lärare. Det innebär att du kan hämta en helt färdigplanerad dag. En heldag kan bestå av några teoretiska lektioner på förmiddagen och fysiska aktiviteter efter lunch.

Nu kan din klass också vara med i en tävling! På hemsidan kan ni anmäla klassens bidrag till OS i skolans maskottävling och ha chansen att vinna ett besök av OS-guldmedaljören i skidskytte, Fredrik Lindström, som är OS i skolans ambassadör. Du kan även fylla i en enkät om OS i skolan när ni har jobbat med materialet i klassen så får ni ett fint diplom skickat med posten. OS i skolan är ett projekt av Sveriges Olympiska Kommitté som drivits sedan 2000.

Bidragets syfte

Huvudsyftena med OS i Skolan är: att öka elevernas OS-intresse att uppmuntra till att samarbeta att framhäva glädjen i idrott att inspirera barn till mer rörelse i vardagen att nå ut i samhället med olympiska grundtankar och värderingar

OS i skolan