Tillbaka till Inspriationsbanken

Friskis rörelsepauser med Mamma Mu och Kråkan

Friskis & Svettis

Kort beskrivning

Gör som Mamma Mu och Kråkan och rocka loss med Friskis rörelsepauser. Perfekta för förskolan, parken eller varför inte hemma i vardagsrummet?

Bidragets syfte

Friskis & Mamma Mu och Kråkan

Att rörelse ska vara roligt och lättillgängligt för alla har varit Friskis&Svettis budskap i över 40 år. Lika länge har Mamma Mu och Kråkan, i visor, böcker och filmer, uppmuntrat barn att hitta sin rörelseglädje i tidig ålder. Nu gästar de folkkära karaktärerna tre digitala rörelsepauser i Friskis&Svettis regi. Vi hoppas få hela familjer och förskolor att rocka loss tillsammans med oss!

Rörelsepauserna är på tillfälligt besök tom den 31 maj, 2024. En ko, en kråka och barn in action. Tanken med Friskis&Svettis rörelsepauser är att få barn att vilja röra på sig tillsammans med Mamma Mu och Kråkan. Det kommer knappast som en nyhet att många av oss blir alltmer stillasittande i vardagen. Tyvärr är barn inte ett undantag, framför allt är det skärmar som allt för ofta lockar till stillasittande.

Kosläpp för kidsen - en kul kombo

Nu vill Friskis&Svettis inspirera de yngsta barnens vardagsrörelse och erbjuder digitala rörelsepauser tillsammans med den älskade kon Mamma Mu och hennes vän Kråkan. – Mamma Mu och Kråkan har alltid varit nyfikna på nya typer av rörelse. Och rörelse är ju vår expertis. Så det är en kul kombo, säger Nina Forsberg, träningsutvecklare på Friskis&Svettis.

Rörelsepauserna är tänkta som korta pulshöjande avbrott i mer stillasittande aktiviteter där barnen får springa av sig när det kliar i benen eller hämta energi om det är det som behövs. Dessutom är rörelsepauserna utvecklade så att barnen på olika lekfulla sätt får upptäcka sin kropp och träna på grundrörelser, som att krypa, springa, gå, hoppa och balansera – I det längre perspektivet handlar det om att ge barnen mersmak för aktiva rörelsevanor livet ut. Att få chans att jazza eller rocka loss tillsammans med Mamma Mu och Kråkan, som vi vet att många barn gillar, har redan inspirerat många barn, familjer och hela förskolor. 

Friskis rörelsepauser