Tillbaka till Inspriationsbanken

Tillsammans blir vi STARKA

Formtoppen / Vellinge kommun

Kort beskrivning

I samverkan med elevhälsan och grundskolorna i kommunen vill vi arbeta för det gemensamma målet att stärka unga som är ofrivilligt inaktiva av olika skäl.

I Vellinge kommun i Skåne är inte det största problemet övervikt till följd av för lite rörelse. Istället är det psykisk ohälsa. Det är i åldern 14-15 år som vi ser att insatsen behövs extra mycket och statistiken säger att tjejer i den åldern är överrepresenterad.

Därför har vi valt att göra avgränsningen till tjejer i ÅK8. Vi kör 2 gruppen per läsår (1 på hösten och 1 på våren). Under 12 veckor träffas gruppen (max 20 deltagare) en gång i veckan på Formtoppen I Höllviken och erbjuds olika fysiska aktiviteter tillsammans med gruppledare. Vi pratar även om motivation, hälsa men också hur viktigt det är med balans och återhämtning.

Bidragets syfte

Målet är att stärka unga tjejer i årskurs 8 som inte hittat sin träningsform för att få in mer rörelse i deras vardag, minska stress och öka välbefinnandet. Målet är att de ska känna glädje och få rolig träning som är befriad från krav och prestation.

Ladda ner

starka_samlad_info.pdf