Kort beskrivning
”Skolmåltiden – mer än bara maten på tallriken” är en ny seminarieserie som riktar sig till rektorer och som bidrar till ökad kunskap om, och förståelse för hur skolmåltiden kan användas till så mycket mer än att mätta elevernas magar. Under seminarieserien kommer de deltagande rektorerna bl.a. att få en djupare förståelse för sitt ansvar i relation till skolmåltiden, de riktlinjer som styr skolmåltiden och hur skolmåltiden kan vara en del av skolans pedagogiska verksamhet.
Seminarieserien består av tre digitala träffar och är kostnadsfri. Ansvarig är Institutionen för kost- och måltidsvetenskap och Centrum för Skolledarutveckling vid Umeå universitet på uppdrag av Skolverket.
Läs mer och anmäl dig här, begränsat antal platser!
Bidragets syfte
Syftet med seminarieserien är att rektorer ska få en djupare förståelse för vilket ansvar de har i relation till skolmåltiden, de riktlinjer som styr skolmåltiden och hur skolmåltiden kan vara en del av skolans pedagogiska verksamhet.
Läs mer
Till seminarieserien: Skolmåltiden – mer än bara maten på tallriken