Tillbaka till Inspriationsbanken

Moventure GO

Mattias / Enköpings kommun

Kort beskrivning

Moventure GO är en applikation för skolor som kombinerar fysisk aktivitet med ämnen som matematik och geografi. Appen gör det roligare att röra på sig och tar klassen, gruppen eller hela skolan på en resa i världen – samtidigt som de grafiskt ser hur de rör sig ut i världen.

Var med på resan i att skapa kreativa inlärningsmetoder med avstamp i fysisk aktivitet, anmäl intresse och var en av de första som får vara med och testa Moventure GO!

Moventure kan användas när som helst under skoldagen – ett break som ger mer än bara rörelse – lär dig samtidigt som du rör dig.

Steg för steg vid uppstart:

1. Välj en klass

2. Välj en sträcka (förbestämt eller mata in en egen)

3. Kör igång!

Exempel från skolan:

Vandringsvecka med Moventure GO. Under en vecka bestod alla idrottslektioner av en vandring/längre promenad. Varje vandring mättes och matades in i Movneture GO. Skolans elever klarade precis av att ta sig genom från norr till söder i Sverige i Moventure Go. Efter nyår kommer vi göra samma sak fast med Hinderbana inomhus, då kommer eleverna se i realtid hur de flyttar sig. Tanken är också att hela skolan skall ha en gemensam resa, men att klasserna också ha sin egen.

Nyhet!

Vi på Moventure är stolta över att vårt samarbete med Skolidrottsförbundet och Skoljoggen - så stolta och så entusiastiska att vi vill få till det extra bra, därför kommer vi till Skoljoggen i höst att lansera Moventure GO 2.0, en ny mer lättnavigerad version. Allt som finns i dagens version kommer att föras över dit så dina grupper, resvägar och resor följer med. Moventure GO kommer vara fortsatt kostnadsfritt i basversionen. 

Vi passar också på att slå ett slag för att det nu finns färdiga set bokstavspuls att beställa, passa på att träna veckans ord, glosor, ordklasser mm på ett nytt sätt i höst, både lärande och rörelse. Färdiga upplägg och en infomercial på: moventure.se/bokstavspuls. Funkar lika bra i klassrummet som idrottshallen. Beställningar innan midsommar levereras till skolstart.

Bidragets syfte

Förbättra elevernas geografiska kunskap, göra lektioner mer intressanta.

Ladda ner

vandringsvecka_ht_20.pdf

Läs mer om Moventure GO