Tillbaka till Inspriationsbanken

Mikroträning under dagen!

Wellify

Kort beskrivning

Dags för en welli, dags att röra på sig! …läraren trycker på startknappen på appen, alla barnen i klassrummet ställer sig upp och det blir ”svepande cirkel”. 20 barns armar åker upp i luften och följer lärarens rörelse. Det är skönt att bryta efter att ha suttit nedböjda med arbete i skolbänken en lång stund. En minut senare sätter sig eleverna fyllda med energi både i kroppen och sinnet. Nu blir det fokuserat arbete tills det är dags för nästa welli eller ringer ut till rast.

Vill du testa Wellify´s app för mikroträning på din skola?

Vi söker nu 50 skolor som brinner för att ge eleverna möjlighet till bättre studieresultat och en lugnare arbetsmiljö.

Så går det till

Appen fungerar till både mobil och padda, den är kopplad till enhet. Så varje lärare har sin egen app och access.

I appen har läraren själv möjlighet att plocka de övningar som hen känner sig bekväm med eller som klassen har behov av. Pulshöjande eller lugna och sköna.

Appen används under lektionen, läraren gör rörelserna som klassen följer efter. Mikroträningen är för att ge en stunds återhämtning för mer fokus och mer ork.
Eleverna gör wellisarna på sin plats och behöver inte byta om eller använda några redskap.

Det finns också möjlighet till att tävla mot andra skolor. I appen finns en kalender där dagarna blir gröna om ni gör 3 wellis/dag. Kan din skola hålla sig grön en hel månad?

Kontakta Johanna Nolsa Johanna@wellify.nu om du vill veta mer hur din skola kan bli en av de 50 skolor som får testa kostnadsfritt.

Först till kvarn!

Mer om företaget Wellify på wellify.nu

Bidragets syfte

Att göra något tillsammans blir också roligare och skapar en gemenskap.