Årets Pep Skola

Årets Pep Skola är en kategori i tävlingen White Guide Junior, och tilldelas en skola för deras arbete för en aktivare och hälsosammare skoldag.

Årets Pep Skola är en kategori i tävlingen White Guide Junior. I denna kategori belönas de skolor som både arbetar aktivt med fysisk aktivitet och hälsosamma måltider. Syftet med White Guide Junior är att lyfta fram allt det goda som görs på förskolor och skolor runt om i Sverige. White Guide Junior premierar helhetstänk och samarbete kring de offentliga måltiderna och delar därför ut pris i totalt 16 kategorier. Topp tre skolorna som nomineras bjuds in till en galamiddag i samband med prisutdelningen.

Delta i tävlingen

Anmälningar till Årets Pep Skola som utses år 2023 öppnas under hösten.

För att vara med och tävla i kategorin Årets Pep Skola och få möjligheten till ett oanmält besök av juryn för White Guide Junior krävs 3 enkla steg:

1. Gå in på www.pepskola.se och registrera dig som en Generation Pep Skola
2. Gör skattningen för alla sex områden
3. Öppna varje område och beskriv era aktiviteter i handlingsplanerna.

För frågor om kategorin Årets Pep Skola vänligen kontakta pepskola@generationpep.se

Nominering och bedömningsprocess

För att nomineras ska skolan skatta sig högt inom samtliga sex områden på Generation Pep Skola. Om er skola är bland de 10 bästa går ni vidare i processen och får fylla i en enkät som handlar om era måltider. Denna kommer att skickas ut av Ulrika på Bergkvist Publishing och är viktig att besvara i tid för att vara med och tävla i kategorin Årets Pep Skola 2023. 3 skolor som sedan går vidare får ett oanmält besök av juryn för White Guide Junior.

Årets Pep Skola 2023

Den 31 oktober avgjordes de 16 kategorierna i White Guide Junior. 3 skolor i Sverige var nominerade till kategorin Årets Pep Skola, för sitt aktiva arbete med fysisk aktivitet och goda, näringsriktiga måltider. Vinnaren 2023 blev Västerstrandsskolan, Karlstad, med motiveringen:

”Två engagerade rektorer möter ett inspirerat köksgäng, och då blir det så här bra! Årets Pep-skola har allt: trygghet, trivsel, aktiva raster och suveränt god mat."

Vinnaren av Årets Pep Skola 2023 tilldelas ett aktivt pris

Priset till vinnaren av kategorin Årets Pep Skola i White Guide Juniors tävling delas ut i samarbete med Unicurl, C Ahlqvist AB. C Ahlqvist AB är familjeföretag som alltid har varit inriktade mot sport och aktivitetsprodukter. Grundaren, Carl-Åke Ahlqvist, började sin resa med att importera platstklubbor i slutet på 60-talet och förvandlade sina idéer till en av Sveriges mest växande sporter, Innebandy. Redan på 70-talet började Carl-Åke utveckla Unicurl då han, på initiativ av Svenska Handikappidrottsförbundet, skulle vidareutveckla en liknande aktivitet som låg handikappsportarna varmt om hjärtat. Idag används samma material som då och idag har denna aktivitet vuxit sig större och spelas idag bland många olika föreningar.

Idag erbjuder C Ahlqvist AB produkterna Unicurl och Unigolf m.m. Läs gärna mer på deras hemsida.

Fonds Neven en nichten Van Zadelhoff (FNNVN)

FNNVN är en stiftelse i Holland grundad av Cor van Zadelhoff. Stiftelsen styrs av kusinerna inom familjen och ger ekonomiska bidrag och stöd till olika verksamheter både i Holland och i Europa. Priset möjliggörs via denna stiftelse.

Aktörer bakom

White Guide Junior
Generation Pep