18 sep 2019

British Junior är Årets Pep Skola 2019

British Junior i Eskilstuna tilldelades priset Årets Pep Skola 2019 på White Guide Junior galan i Malmö den 17 september.

Den 17 september 2019 avgjordes de 13 kategorierna i White Guide Junior i Malmö. 10 skolor i Sverige var nominerade till den nya kategorin Årets Pep Skola, för sitt aktiva arbete med fysisk aktivitet och goda, näringsriktiga måltider. Vinnaren 2019 blev British Junior i Eskilstuna med motiveringen:⁣⁣
⁣⁣
”Välkommen till en värld av oemotståndliga måltider och vuxna förebilder som får rörelse att kännas så mycket roligare än att stanna i soffan. En skola det är lätt att bli PEP på!”⁣⁣

White Guide Junior är den enda tävlingen i Sverige som bedömer helheten. Juryn har bedömt smak och näring, men också måltidsmiljö, service, pedagogiskt samarbete, engagemang från rektorn, kommunala satsningar, hållbarhet och andra parametrar som bidrar till att höja måltidsupplevelsen för eleverna. Totalt är sammanlagt drygt 250 förskolor, skolor och seniorboenden testade för de 13 kategorierna under det senaste året.

I år har White Guide Juninor skapat en ny kategori i samarbete med Generation Pep. Namnet på den nya kategorin är ”Årets Pep Skola” och i den kommer skolor som både arbetar aktivt med fysisk aktivitet och serverar goda, näringsriktiga måltider att premieras. 

 

De nominerade till Årets Pep Skola 2019 var (utan inbördes rangordning)
British Junior, Eskilstuna
Ellagårdsskolan, Täby
Fredsborgskolan, Österåker
Liljeforsskolan, Uppsala
Mariehällsskolan, Stockholm
Norra skolan, Motala
Runbackaskolan, Sollentuna
Sannerudsskolan, Kil
Silverbäckens skola, Sollentuna
Stocksundsskolan, Danderyd

För att vara med och tävla i den nya kategorin och få ett oanmält besök av juryn för White Guide Junior – krävs att skolan är registrerad i Generation Peps digitala och kostnadsfria stöd Pep Skola (se Pepskola.se) samt att skolan fyllt i Pep Skola-enkäten.