16 sep 2020

Aggarpsskolan i Svedala utsedd till Årets Pep Skola 2020!

Igår avgjordes vinnaren i kategorin Årets Pep Skola, en kategori i tävlingen White Guide Junior som tilldelas en skola för deras arbete för en aktivare och hälsosammare skoldag. Årets Pep Skola 2020 är Aggarpsskolan i Svedala!

Den 15 september 2020 avgjordes de 13 kategorierna i White Guide Junior. 10 skolor i Sverige var nominerade till kategorin Årets Pep Skola, för sitt aktiva arbete med fysisk aktivitet och goda, näringsriktiga måltider. Vinnaren 2020 blev Aggarpsskolan i Svedala. Med motiveringen:

En skola i ständig rörelse som tar sig an både måltider och fysisk aktivitet med ett sprudlande engagemang – från tidiga morgnar till sena eftermiddagar.

Samtliga skolor som nominerats till priset arbetar med Generation Peps kostnadsfria verktyg Generation Pep Skola. Verktyget, som är framtaget tillsammans med forskare och skolor, har i över två år funnits som stöd för att underlätta skolors systematiska hälsoarbete. Hittills har över 1500 skolor registrerat sig på sajten.

- Vi vet att skolan är en viktig arena som når alla barn, och att det därför blir extra viktigt att skolor jobbar systematiskt med sitt hälsoarbete. Det känns jätteroligt att genom White Guide Junior få lyfta skolor som är goda förebilder och förhoppningsvis kan det vara en morot och inspirera fler i sitt arbete, säger Carolina Klüft verksamhetschef för Generation Pep.

Utöver utmärkelsen får årets vinnare även fina priser. I år får vinnaren ta del av Melliskockarna, ett samarbete mellan ICA och Generation Pep. Vinnaren får också ett pingisbord från Stiga för att bidra med mer rörelseglädje till skolan.

Ta chansen att bli Årets Pep Skola i White Guide Junior 2021! Sista nomineringsdag är 20/10 2020. 3 enkla steg:
1) Gå in på www.pepskola.se och registrera dig som en Generation Pep Skola
2) Gör skattningen för alla sex områden
3) Öppna varje område och beskriv era aktiviteter i handlingsplanerna.

Om Årets Pep Skola

Årets Pep Skola är en kategori i tävlingen White Guide Junior, och tilldelas en skola för deras arbete för en aktivare och hälsosammare skoldag. Syftet med White Guide Junior är att lyfta fram allt bra som görs på skolor runt om i Sverige. White Guide Junior premierar helhetstänk och samarbete kring de offentliga måltiderna och delar därför ut pris i totalt 14 kategorier. Topp tre skolorna som nomineras bjuds in till en galamiddag i samband med prisutdelningen. Läs mer om kategorin här.