07 feb 2023

Tack till alla som hoppat!

Den 31 januari var det Generation Peps stora manifestationsdag för barn och ungdomars rätt till ett aktivt och hälsosamt liv, och under hela vecka 5 engagerade sig hundratals aktörer och privatpersoner för att tillsammans hoppa för alla barn och unga i Sverige.

”Upp och Hoppa, Sverige” är en årligt återkommande dag där Generation Pep uppmanar hela svenska folket att lyfta deras fråga om barns rätt till ett hälsosamt liv, och aktivera sig i sociala medier för att sprida pepp och rörelseglädje. Sedan ett par år tillbaka förknippas ”Upp och hoppa, Sverige!” med rörelsen jumping jacks, ett krysshopp, och dess olika variationer som till exempel step jacks och arm jacks. I år var uppmaningen att utföra övningen för att lyfta budskapet om att alla barn har rätt till en god hälsa.

- Vårt mål var lika tydligt som självklart, nämligen att samla över 2 miljoner hopp för alla barn i Sveriges rätt till en god hälsa. Att då få se en sådan respons där vi knappt hinner med att räkna alla hopp är helt fantastiskt, säger Carolina Klüft, verksamhetschef på Generation Pep.

Under vecka 5 var aktiviteten högre än någonsin i både Generation Peps kanaler, men också under årets hashtag, #uppochhoppa2023. För den som följde Generation Peps Instagram Stories syntes allt engagemang från så väl privatpersoner som stora företag och organisationer, vilket resulterade i att kampanjen nådde nya höjder och att budskapet exponerades över 2,5 miljoner gånger i sociala medier.

- Vi är så otroligt glada över det engagemang vi sett för frågan. Enligt barnkonventionen har alla barn rätt till bästa möjliga hälsa, men det finns fortfarande mycket kvar att göra innan vi som samhälle lever upp till detta. Men när vi under vecka 5 har fått se hundratusentals hopp för barn och ungas hälsa, då är det tydligt att vi tillsammans kan göra skillnad. Jag vill rikta ett stort tack till alla som hoppat. Nu fortsätter allas vårt viktiga arbete för att nå målet om att alla barn ska få jämlika förutsättningar för ett aktivt och hälsosamt liv, avslutar Carolina Klüft.

Se några höjdpunkter från årets Upp och Hoppa-kampanj!

Den 16 januari hoppade hela publikhavet på Idrottsgalan för barn och ungas hälsa.

DD.KK.HH. Prins Daniel och Prinsessan Estelle hoppade för alla barns rätt till god hälsa.

Mer om initiativet Upp och Hoppa, Sverige!

Klicka här för att läsa mer om initiativet "Upp och hoppa, Sverige!".