Upp och Hoppa, Sverige!

Stillasittande är ett globalt problem och vi i Sverige är inget undantag. Med kampanjen Upp och hoppa, Sverige, uppmanar vi hela Sverige till mer fysisk aktivitet i vardagen och vill inspirera till mer rörelseglädje!

I Sverige sitter vi i genomsnitt 9 timmar om dagen. För mycket stillasittande leder till en rad negativa hälsoeffekter. Man blir tröttare, mindre effektiv och risken ökar för hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes typ 2 och vissa cancerformer. Stillasittande förkortar livet. Men om man bryter stillasittandet bryter man också många av de negativa effekterna.

I initiativet “Upp och hoppa, Sverige!” engagerar sig Generation Pep alla samarbetspartners, våra peppare och flera av våra skolor som är anslutna till Pep Skola tillsammans i en manifestationsdag den 31 januari för alla barn och ungas rätt till ett hälsosamt liv.

Pepidemin

Tanken med 2019 års Upp och Hoppa, Sverige! kampanj är att inspirera till rörelseglädje i vardagen, och målet är helt enkelt att fler ska få in mer fysisk aktivitet i sin vardag. Ta trappan istället för hissen, välja cykeln till jobbet eller få till lite gympa i varje reklampaus under fredagens Idol. Genom att sprida kunskap om vikten av mer vardagsrörelse, men också inspirera, vill vi skapa en pepidemi! En pepidemi där vi får alla i Sverige att bli peppade på mer vardagsrörelse!

Delta i kampanjen

Hur drabbas du av pepidemin? Hur får du in mer rörelse i din vardag? Berätta, dela och inspirera andra genom att delta i kampanjen på sociala medier. Du kan dela våra kampanjfilmer eller lägga upp en egen video/bild om hur pepidemin drabbat just dig. Glöm inte att använda #pepidemin #uppochhoppa2019 och att tagga Generation Pep!

Relaterade Dokument