17 jan 2023

Fuzed är Årets Peppare 2023!

Fuzed är en 3000 kvadratmeter stor träningsanläggning i Helsingborg där gaming och esport möter fysisk aktivitet och hälsosam kost. De arbetar för att skapa en arena och förutsättningar för en gamingindustri där en sund livsstil och fysisk aktivitet är en självklar del av spelandet.

Personerna bakom Fuzed har en fot i sporten och en fot i gamingvärlden, och det grundades med en ambition om att skapa en plattform för en mer hälsosam livsstil för gamers. Fuzed är en verksamhet som kombinerar rörelse och hälsosam kost i kombination med ett intresse för gaming. Fuzed gillar att tänka nytt och försöker skapa förutsättningar för att så många som möjligt ska kunna delta och träffa andra med samma passion. Under ett och samma tak erbjuds både fysisk aktivitet och hälsosamma alternativ så som frukt, sallad, juicer, smoothies, fullkornsmackor och protein bars. Verksamheten som bedrivs är dessutom gratis.

– Med hundratusentals gamers i Sverige kan vi inte längre stå på sidlinjen, vuxenvärlden måste engagera sig på samma nivå som i andra sporter. Att växa upp med intresse för digital sport ska inte vara ett hinder för rörelse, gemenskap och lagkamrater – tvärtom så tror vi att gamingen kan vara en motor för det, säger Karl Sergel, VD och grundare av Fuzed.

Fuzed tilldelas priset Årets Peppare på Idrottsgalan

På plats vid Idrottsgalan för att ta emot priset Årets Peppare 2023, som varje år tilldelas en aktör för sitt aktiva ställningstagande för barn och ungas hälsa, var de båda grundarna Karl Sergel och Olof Danielsson. I sitt tacktal lyfte Karl vikten av att möta barn och ungdomar i deras intresse och att skapa en mötesplats för gemenskap och rörelseglädje, även när det inte handlar om traditionell idrott.

– Både jag och Olof har en uppfostran i det svenska föreningslivet. Genom vår passion för fotboll där vi fick gemenskap, rörelseglädje och vara del av något större än oss själva. Vi hade det ganska enkelt att hitta till idrott och föreningsliv, men sanningen är att det inte är många som gör det av olika anledningar. Det är många som inte hittar dit och istället söker sig till en digital sport, och som många säkert känner till är det en värld med mycket stillasittande, godis och kanske framförallt brist på vuxna, och det är det vi försöker erbjuda istället. Då behöver vi modiga partners, så det här priset delas verkligen med Helsingborg stad, och ett jättestort tack till Generation Pep som vågar tänka nytt avslutade Karl att säga i sitt tacktal.

Tillsammans med Helsingborg Stad fortsätter Fuzed utveckla verksamheten och planen är att starta upp fler tillfällen för esportsträning. Fuzed kommer fortsätta hjälpa kommuner som vill ge sig in i gamingvärlden med deras Fuzed-koncept.

Karl Sergel och Olof Danielsson, grundare av Fuzed

Juryns motivering till varför Fuzed fick priset Årets Peppare 2023:

”Årets vinnare har kombinerat ungas digitala intresse med den traditionella fysiska arenan på ett modigt, innovativt och gränsöverskridande sätt. En mötesplats för barn och unga som skapar möjlighet till rörelseglädje och en mer hälsosam livsstil i en digital värld.”

Läs mer om Fuzed på deras hemsida.

Bilder: Bildbyrån