10 jan 2023

Årets Peppare finalist 2: Hampus Bjelkengren

Möt Hampus från Velanda, ett litet samhälle utanför Trollhättan. I Velanda finns det drygt 800 invånare, men tidigare inget basketlag. Det ville Hampus Bjelkengren ändra på, vilket han också gjorde. I dag finns det fyra basketlag i seriespel, och han är en av tre finalister nominerade till utmärkelsen Årets Peppare 2023.

Hur känns det att vara nominerad som finalist i Årets Peppare?

Det kändes overkligt, och det var svårt att ta in från början, men nu känns det bara kul och väldigt spännande.

Kan du berätta lite om basketföreningen och varför du startade den?

Jag älskade att spela basket med mina vänner och ville så gärna starta ett lag. Att vi kunde ha ett lag tillsammans kändes som en dröm.

Vad har det här inneburit för dig, samhället och de unga som bor där?

Jag har lärt mig att allt går om man vill, kämpar man bara för sin dröm så når man den till slut. Man ska inte ge upp. Från att vi var några stycken som gillade att spela basket, har vi nu 4 lag i seriespel, de känns helt overkligt.

Vad är det som du och ni gjort som inneburit att det har fungerat så bra?

Det som har gjort att det funderat så bra tror jag är sammanhållningen, vi har alltid roligt, och när vi har roligt har vi lärt oss spela basket. Många föräldrar kommer och är med och hjälper till, dem verkar också tycka det är jätteroligt.

Hur ser framtiden ut för er och föreningen?

I framtiden hoppas jag att nya barn som växer upp här i byn vill börja spela basket. Man kanske inte tror man vill börja spela just basket, men har man roligt tillsammans kommer man nog gilla att sporta, för man får göra det tillsammans. Jag tror inte att så många hade sportat om det inte var för att det är så roligt att vara med i ett lag.