31 jan 2022

Häng med på Upp och Hoppa 2022!

För femte året i rad arrangeras Upp och Hoppa-dagen idag den 31 januari. Det är Generation Peps årliga manifestationsdag där vi vill inspirera till mer rörelse i vardagen. Varje år försöker vi skapa stor uppmärksamhet genom att alla som är med i vårt nätverk engagerar sig och sprider rörelseglädje tillsammans med oss. Tillsammans kan vi få Sverige att må bättre.

Idag vet vi att allt för många, både vuxna och barn, sitter stilla för mycket. Svenskar brukar ofta räknas som ett av världens mest stillasittande folk och i genomsnitt sitter vi 9 timmar per dag. Att därför lägga in fler rörelsepauser i vardagen bidrar inte bara med glädje utan är också livsviktigt för vår hälsa. Detta är den främsta anledningen till varför vi arrangerar Upp och Hoppa-dagen- för att få fler i rörelse och känna glädjen av att röra på sig.

Årets utmaning

År 2020 hoppade vi Jumping Jacks i 31 sekunder och det blev en sådan succé att vi gör det igen. Årets utmaning blir helt enkelt att göra Jumping Jacks, eller en version av Jumping Jacks, i 31 sekunder och sedan utmana så många andra som möjligt att göra utmaningen de också.

Delta du också

  • Filma när du gör Jumping Jacks i 31 sekunder (du gör jumping jacks på ditt sätt och utifrån dina förutsättningar)
  • Dela detta i dina sociala medier
  • Använd #uppochhoppa2022
  • Tagga @gen.pep på instagram
  • Utmana dina vänner

Läs gärna mer om initiativet och tidigare Upp och hoppa-kampanjer här.