Tillbaka till Inspriationsbanken

Västerstrandskolan tipsar om SprintMusik!

Västerstrandskolan / Karlstads kommun

Kort beskrivning

Västerstrandsskolan tipsar om SprintMusik!

Vi uppmärksammade en lek från en skola där barnen lyssnade på låtar och sedan sprang fram till den kon där låtens artist visade sig. Där var den väldigt uppskattad och blev därför väldigt nyfiken på att testa den hos oss på Västerstrandsskolan. Började med att fixa 10 artister. Som snabbt blev 20 artister för att behålla intresset då det blev lite tråkigt med samma artister. Nu så har vi använt oss av 30 olika artister/teman. Teman vi la till var fotbollslåtar och Färjestadhockey. Så småningom kanske man också kan lägga till smurfarna och Fortnite i det också. Aktiviteten har lockat till sig elever som vanligtvis kanske inte velat vara med på aktiviteter. Som mest på en rast har vi varit 40 barn som sprungit. Olika idéer har också kommit fram. ”Vi kanske kan ha bilder på djur eller kändisar där man berättar fakta om bilderna?” En riktigt lyckad aktivitet helt enkelt. Men det gäller att uppdatera den för att behålla intresset.

Hur går leken till?

Västerstrandsskolan kör med 8 stora röda koner där det finns bilder på 8 artister\/teman. Vi lägger fram tre små koner vid varje artist. Startpositionen för alla är runt 15-25 meter bort. Plocka fram massvis med rockringar. Varje barn som vill vara med tar med sig en rockring, om man vill vara tillsammans med någon så är det inga problem. Man springer en och en. När låten börjar spelas så springer man mot den rätta artisten. Den som först kommer fram till den lilla konen tar med sig den till sin rockring. Varje artist har som sagt tre små koner så tre olika låtar spelas av artisterna. När alla små koner är borta så lägger man tillbaka de. En lista finns alltid klart för aktivitetsledarna.

Vad behövs?

1. Stabila Koner. 2. Inplastade bilder på artister, bilden ska vara stor så att man kan se den från 15 meters håll. 3. Små koner framför. Vi brukar köra tre små koner vid varje artist. 4. Rockringar vid startpositionen. Hellre för mycket än för lite. Det går att köra själv om man vill de. 5. En högtalare 6. En mikrofon är bonus. Barnen tycker det är kul om man är lite av en kommentator. Men inget måste 👍

Hör av er vid frågor😎

Bidragets syfte

Rörelse framförallt! Samarbete: * Att vara med i ett lag * Vilken artist?