Tillbaka till Inspriationsbanken

PEP dagen

Västerstrandsskolan Karlstad / Karlstads kommun

Kort beskrivning

PEP dagen i samarbete med föreningslivet, räddningstjänsten och polis. Varje år arrangerar Västerstrandsskolan PEP dagen då vi verkligen ser till att alla elever och personal får möjlighet till rörelse. De senaste åren har vi även bjudit in föräldrar, vilket varit mycket uppskattat.

PEP dagen är uppdelat i två delar. Inledningsvis så erbjuds en lång rörelsebana runt vår fantastiska skolgård, där man ska ta sig förbi, över, under en massa roliga hinder och utmaningar. Vid aktivitet nummer två så har vi bjudit in en massa föreningar till skolan samt blåljuspersonal för att våra elever ska få prova på massor av olika aktiviteter. Det kan vara gymnastik, dans, innebandy, fotboll, ishockey mm.

Såklart är även köket inblandad denna dag. Då äter alla 525 elever näringsriktig nyttig skollunch utomhus som serveras av vår kökspersonal.

Bidragets syfte

VILJA, VÅGA, KUNNA är Västerstrandsskolans ledord. Denna dag tänker vi särskilt att våra elever ska utmana sig själva och testa på nya aktiviteter. Att vi även umgås över klassgränser och åldrar personal och föräldrar under roliga former stärker också en VI KÄNSLAN på VÄSTERSTRANDSSKOLAN.

Information om vårt kostnadsfria verktyg Pep Dag