Tillbaka till Inspriationsbanken

Rörelsekurvan - rörelselekar utifrån barnets motoriska färdigheter!

Svenska Ishockeyförbundet

Kort beskrivning

Rörelsekurvan är ett initiativ från Svenska ishockeyförbundet, som stöttas av Gjensidige Försäkring, för att ge barn möjlighet att tidigt få chans att uppleva glädjen och självförtroendet det ger att röra på sig. Genom Rörelsekurvan kan du som förälder eller förskolepedagog ta del av olika rörelselekar utifrån barnets motoriska färdigheter!

I grunden bygger Rörelsekurvan på att först göra ett individuellt rörelsetest på sitt barn, för att sedan få hjälp med vilka motoriska färdigheter som kan vidareutvecklas och tränas genom tips på olika rörelselekar som du kan göra tillsammans med ditt barn.

För förskolor går det bra att hoppa över steget med att genomföra ett test och istället ta del av alla roliga rörelselekar direkt på hemsidan. Här kan du välja mellan att träna balans, koordination, objektskontroll, hoppa/landa och gå/springa!

Filmerna är pedagogiskt upplagda med barn som visar hur varje rörelselek går till.

Bidragets syfte

Målet med Rörelsekurvan är att få barn att vilja röra på sig. För då kommer hen våga, vilja och kunna lära sig fler rörelser – och fler. Det i sin tur ger motivation, självförtroende och trygghet för hela livet. Rörelse ger styrka – svårare än så är det faktiskt inte!

https://rorelsekurvan.se/