Tillbaka till Inspriationsbanken

Mini OS på förskolorna i Ljungbyhed

Förskolan Värdshuset och Förskolan Heden / Klippans kommun

Kort beskrivning

Som uppstart på vårt hälsoarbete på förskolorna så genomförde vi en aktivitet som bestod av grenar från dom Olympiska spelen. Som förberedelse arbetade vi med att gå igenom bakgrunden kring OS. Var, när och hur det började. Eftersom flaggor är en stor symbol för OS så fick alla barnen måla sin egna flagga. Vi pratade mycket om gemenskap, att ha roligt och att kämpa på så gott man kan.

Våra grenar på förskolorna blev längdhopp, hästhoppning, balansbana, löpning och kast med boll (diskus). OS-aktiviteten startade med invigning. Vi gick en flaggparad och tände OS elden. Sen delades förskolan upp i 5 olika grupper, som symboliserar de 5 OS ringarna. Sen startade spelen.

När vi var klara fick alla medalj och en välförtjänt frukt och smoothie.

Bidragets syfte

Vårt syfte med denna dagen var att på ett roligt och inkluderande sätt göra barnen medvetna om hur viktigt det är att röra på sig och äta hälsosam kost. Vi ville också att alla skulle få möjligheten att känna glädje i att röra sig på olika sätt och att våga utmana sig själv, samt att barnen skulle få känna glädje i att göra saker tillsammans med andra. Med hjälp av OS-aktiviteten och avslutande buffé med frukt och smoothie kunde vi binda ihop teori och praktik, rörelse är kul, kan genomföras på olika sätt och hälsosam mat ger kroppen energi för att växta och må bra.   

Vi vill gärna bygga vidare på detta och kunna genomföra liknande aktiviteter i framtiden.