Tillbaka till Inspriationsbanken

Korta rörelsepauser med Svenska Damlandslaget i handboll

Svenska Damlandslaget i handboll

Kort beskrivning

År 2018 inledde Generation Pep ett samarbete med Svenska Handbollslandslaget med målet att öka medvetenheten om vikten av hälsosamma vanor genom kunskapsmaterial och inspiration. Som en del i detta spelade Svenska Damlandslaget i handboll in sex olika filmer med tips på rörelsepauser för sommarlovet. Tipsen är deras egna, och innehåller inspiration till rörelse både i form av klassiska sommaraktiviteter samt korta rörelsepauser för en energikick oavsett var du är. 

- Det här är en viktig fråga som vi verkligen vill belysa. Genom samarbetet med Generation Pep ser vi fram emot att öka kunskapen om vinsterna med en hälsosam livsstil och inspirera fler att röra på sig och äta hälsosamt, säger Stefan Lövgren, vd för Svenska Handbollslandslaget AB. 

Samtliga filmer innehåller kunskap om vår rörelsemönster i Sverige, samt dess effekter och konsekvenser för individen. Du hittar dom samlade på Generation Peps Youtube-kanal

Bidragets syfte

De korta filmerna är framtagna av Svenska Handbollslandslaget i syfte att inspirera till och öka kunskapen kring vikten av rörelse i vardagen genom att visa på enkla och roliga sätt att få in rörelse i miljöer vi ofta blir stillasittande under längre perioder. 

Handbollslandslaget - Pep Tillsammans YouTube spellista