Tillbaka till Inspriationsbanken

Hjärnstark junior + SCRIIN + Pep Skola

SCRIIN

Kort beskrivning

Smart teknik för insikt, inspiration och hållbar förändring
SCRIIN rörelsemätning ger insikt i den fysiska aktiviteten under skoldagen. Verktyget består av aktivitetsmätare som visar eleverna hur de ligger till mot WHO:s rörelsemål. Skolan får också ett statistikverktyg som visar klassens rörelse på ett motiverande sätt som både lärare och elever enkelt kan ta till sig. Tack vare ett bidrag från Kronprinsessparets Stiftelse har vi möjlighet att erbjuda ett antal skolor gratis lån av SCRIINs aktivitetsmätare. Mätarna går också att hyra eller köpa. 

Generation Pep har tagit fram det kostnadsfria, digitala metodstödet Pep Skola i samarbete med forskare och skolor. På Pep Skola finns handlingsplaner, lösningsförslag, filmer m.m. som inspiration och stöd i arbetet framåt. Använd gärna Pep Skola tillsammans med Hjärnstark junior och SCRIINs aktivitetsmätare, så får du ett systematiskt kvalitetsarbete och – framför allt – hälsosamma elever.

 

Glada barn som springer.

Under november månad har tre skolor (Korpadalsskolan i Karlshamn, Solbackeskolan i Göteborg och Hägerstensåsens skola i Stockholm) testat vårt koncept med fina resultat. 

Korpadalsskolan i Karlshamn är en F–6-skola som har jobbat mycket med att sätta fysisk aktivitet på schemat och väva in rörelse som en naturlig del av undervisningen. De har även arbetat länge med Generation Peps metodstöd Pep Skola. Annica Clarin, skolans rektor, nappade direkt på idén att låta eleverna läsa Hjärnstark junior och bära SCRIINs aktivitetsmätare. Läs mer...

Bidragets syfte

Intresseanmälan
SCRIINs hemsida