Tillbaka till Inspriationsbanken

Vasalopp på förskola i Klippans kommun

Förskola i Klippans kommun / Klippans kommun

Kort beskrivning

Varje år anordnar vi Vasalopp för hela förskolan med 130 barn. Vi delar upp småbarn för sig och storbarn för sig och sedan i mindre grupper. Först har vi en uppvärmning med rörelsesånger som vi börjar med innan loppet startar.

Vi beställer material från Vasaloppet, där det ingår medalj, diplom, ortsnamn och start och mål banderoller. Vid varje ort finns det en utmaning, hoppa över hinder, gå slalom, gå på pottor, balans, hoppa jämfota och annat. Som avslutning hade vi medalj och diplom utdelning. Alla barnen fick skorpa och blåbärssoppa vid målgång.

Bidragets syfte

Vårt syfte med detta är att inkludera barnen i en återkommande tradition som vi ska ha på förskolan varje år i samband med det riktiga Vasaloppet. Lära barnen hur lopp går till, att de är viktigt att värma upp alla musklerna innan det är dags att starta. Vikten av en hälsosam och aktiv livsstil gynnar barnen i framtiden. De ska tycka rörelse är roligt och vi skapar en bana som är utmanande för barnen. Genom att vi tillsammans gör detta skapas det en gemensamhet och glädje för alla på förskolan.