Moviement

Moviement är skapat av Göteborg Film Festival Prisma och Generation Pep med stöd av Västra Götalandsregionen. Göteborg Film Festival Prisma är en årlig filmfestival som ger barn och ungdomar bra film från hela världen och verktyg för att själva skapa film.

Målet med initiativet är att inspirera barn och unga till att använda sig av digital teknik och göra filmer med inslag av rörelse. År 2021-2022 är temat för året dans och via Moviement kommer barn och unga få tips både i filmskapande och dansteknik.

Ett urval av deltagande filmer på Moviement kommer visas på Moviementgalan under 2022. Läs mer om satsningen här: https://moviement.se/

Använd Moviement som en del av undervisningen

Varje år kommer Moviement att ha ett nytt rörelsetema så det går att komma tillbaka till sajten år efter år med samma elevgrupp. Det är helt kostnadsfritt att använda sajten och det är upp till varje deltagare och målsman att bestämma om filmerna skall publiceras online eller inte. Om eleverna blir nöjda med filmen får ni jättegärna lägga upp den på vår hemsida. Eleverna tävlar då om att få visa filmen på Moviements dansfilmsgala våren 2022.

Moviement.se kommer vägleda eleverna genom hela filmprocessen och de kommer att få lära sig mer om dramaturgi, roller inom filmproduktion, hur man skapar en berättelse, bli inspirerade och lära sig mer om olika dansstilar och filmgenres.

Är ni intresserade av att använda Moviement men gärna vill ha hjälp utifrån har vi möjlighet att kicka ut en dans/filmpedgog till er. Pedagogerna är tillgängliga i mån av tid. Maila info@goteborgfilmfestival.se.

Aktörer bakom

Göteborg Film Festival Prisma
Västra Götalandsregionen
Generation Pep