30 jun 2022

Pep Dag i Hagaparken och 40 andra platser i Sverige!

Söndag den 18 september kl. 11-15 välkomnas familjer till Pep Dagen i Hagaparken. Barn födda mellan 2010–2016 kan springa Prins Daniels Lopp där alla deltagare är vinnare och får medalj. Samma tid och datum arrangeras också 40 stycken Pep Dagar runt om i hela landet tillsammans med Fritidsbanken. Se alla orter längst ned på sidan.

Generation Pep arbetar för att alla barn och unga i Sverige ska ha viljan och möjligheten att leva ett aktivt och hälsosamt liv. För att sprida rörelseglädje och kunskap om hälsosamma vanor har Generation Pep skapat konceptet Pep Dag. Syftet med dagen är att ge barn och unga möjlighet att hitta sin rörelseglädje i olika former och få kunskap om hälsosamma matvanor.

Använd Pep Dagen i Hagaparken för att hitta er rörelseglädje genom att besöka alla utställare och deras prova på-aktiviteter i form av idrotter, dans, lek och friluftsliv samtidigt som ni får lära er om rörelsen och matens betydelse på ett roligt sätt.

Pep Dagen i Hagaparken 2022 arrangeras av Generation Pep, Kungliga Hovstaterna, Solna Stad och AIK Friidrott.

Om ni inte har möjlighet att delta på Pep Dagen i Hagaparken arrangeras även Pep Dagar vid samma tid under samma datum, den 18 september kl. 11-15, på 40 orter runt om i Sverige i samarbete med Fritidsbanken. Se alla orter längst ned på sidan.

Prins Daniels Lopp i Hagaparken

Barn födda 2010–2016 kan springa Prins Daniels Lopp där alla deltagare är vinnare och får medalj. Det är helt gratis att delta. Det är först till kvarn som gäller för att få en av de 1300 startplatserna. Prins Daniel medverkar under Pep Dagen i Hagaparken och delar bland annat ut medaljer till de som sprungit.

Prins Daniels Lopp handlar inte om att bli först i mål, alla som deltar är vinnare och får medalj vid mållinjen som pris för sina ansträngningar.

Banan

Banan ligger i mitten av Hagaparkens gräsplan och är c:a 500 m. Alla springer ett varv, utom de äldsta som kan välja ett eller två varv.

Distanser

Födda 2015-2016 – ett varv (ca 500 m)

Födda 2013-2014 – ett varv (ca 500 m)

Födda 2010-2012 – ett varv (ca 500 m)

Födda 2010-2012 – två varv (ca 1000 m)

Starttid

Information om starttider, nummerlappsutdelning och annan praktisk information skickas till angiven mejladress efter anmälningstidens utgång den 4 september.

Varje startgrupp kallas till scenen för uppvärmning en kvart före start.

Anmälan

Du anmäler barnet här. OBS! Läs igenom nedanstående innan du går till anmälan.

1. Välj det åldersspann där barnets födelseår ingår.
2. Välj den första gruppen/färgen, tills denna grupp är full. Därefter fylls grupperna på efterhand.
3. Viktigt! Fullfölj alla stegen i anmälan, trots att deltagandet är kostnadsfritt.
4. Anmäl barnets uppgifter i anmälningsformuläret inklusive målsmans mejladress. Information om nummerlappsupphämtning m.m. skickas ut till denna mejladress.
5. I samband med anmälan får du en mejlbekräftelse. OBS! Bekräftelsen kan hamna i din skräppost.

Vi förbehåller oss rätten att flytta barn mellan grupperna vid behov.

Nummerlappar

Alla anmälda måste hämta ut sina nummerlappar i förväg, som en bekräftelse på att barnet verkligen kommer at delta. Mer information om nummerlappsutdelning, starttider och annan praktisk information skickas ut till den mejladress som angetts vid anmälan.

Sista anmälningsdag

Sista anmälningsdag är den 4 september. Skulle loppet bli fulltecknat, kommer eventuellt ej uthämtade nummerlappar att kunna erhållas strax före start vid sekretariatet i Hagaparken.

Har du frågor?

Undrar du över något, skicka ett mejl till info@generationpep.se.

Praktisk information om Pep Dagen i Hagaparken

Dagens schema

Mer information kommer.

Övrig information

Det är ont om parkeringsplatser i Hagaparken, så åk gärna kommunalt, cykla, eller räkna in tid att förflytta er från parkeringar lite längre bort.

Besöksadress: Hagaparken Pelousen, Solna

Kommunal färdväg: Fina cykelvägar finns i Hagaparken.

Bilväg: E4, avfart 167 mot Hagaparken. Dock begränsade parkeringsmöjligheter

Mer information hittar du här.

Tillgänglighet: Handikappanpassad toalett finns vid Koppartälten, som drivs av Statens Fastighetsverk.

Pep Dagar i Sverige den 18 september

Tillsammans med Fritidsbanken anordnas Pep Dagar på 40 orter i Sverige samtidigt som Pep Dagen i Hagaparken den 18 september kl. 11-15. Klicka på Läs mer för att se alla orter.

Ale
Avesta
Bollnäs
Bromölla
Dals-Ed
Enköping
Fagersta
Falkenberg
Falköping
Filipstad
Deje
Uppsala
Jönköping
Kalmar
Karlskoga
Karlstad
Klippan
Laholm
Landskrona
Ljungby
Ljusdal
Mora
Märsta
Nora
Norrköping
Sandviken
Sollefteå
Strängnäs
Sundsvall
Söderhamn
Tingsryd
Torsås
Tyresö
Umeå
Visby
Åstorp
Öckerö
Örebro
Östernärke
Överkalix