24 jun 2021

Ta chansen och testa en ny aktivitet i sommar

Sommaren är här och med det ett perfekt tillfälle att testa en rad nya aktiviteter. Flera av våra initiativpartners kommer finnas ute i landet för att erbjuda rörelseglädje till barn och unga.

Fritidsbanken Pep-Up

Generation Pep och Fritidsbanken tog under sommaren 2020 fram en ny satsning; Fritidsbanken Pep Up, en mobil fritidsbank där barn och unga, och även vuxna, kan låna utrustning för att testa på olika fritidsaktiviteter.

I sommar kommer över 40 orter i Sverige få möjlighet att inspireras till rörelseglädje när lokala Fritidsbanker fyllde sina skåpbilar och åkte ut för att möjliggöra för fler att låna fritidsutrustning och testa på aktiviteter.

Precis som på vanliga fritidsbanker kan alla låna utrustning gratis och där igenom få möjlighet att prova en rad aktiviteter, allt från fotboll och basket till inlines och skateboard.

För information om exakta orter och datum, klicka här.

Street Pep

Street Pep är en mobil och kostnadsfri aktivitetsfestival för barn och unga där deltagarna har en palett av fysiska aktiviteter att testa och förhoppningsvis fastna för och därigenom få en mer aktiv vardag. Bakom Street Pep står Fryshuset.

För information om exakta orter och datum, läs mer på @street_pep på instagram.

Psst, nästa nedslag sker redan nu i nästa vecka i Fisksätra 28/6-2/7!