31 jan 2019

Pepidemin är här!

Den allt mer stillasittande livsstilen orsakar hälsoproblem runt om i världen, och Sverige är inget undantag. I Sverige sitter vi still i snitt nio timmar om dagen. Folkhälsomyndighetens senaste mätning, som publicerades bara för någon vecka sedan, visade att bara 14 procent av de svenska skoleleverna dagligen går rör på sig så att pulsen går upp. Det är alltså få barn som kommer upp i den rekommenderade nivån av 60 minuters fysisk aktivitet om dagen. Denna utveckling måste vi förändra!

Den 31 januari anordnar vi därför för andra året i rad Upp och Hoppa-dagen, en manifestationsdag för barn och ungas hälsa som startades år 2018 av Generation Pep. Kampanjen kommer vara synlig runt om i landet i sociala medier, TV, på en rad skolor, företag och organisationer.

Tanken med 2019 års Upp och Hoppa, Sverige! kampanj är att inspirera till rörelseglädje i vardagen, och målet är helt enkelt att fler ska få in mer fysisk aktivitet i sin vardag. Ta trappan istället för hissen, välja cykeln till jobbet eller få till lite gympa i varje reklampaus under fredagens Idol. Genom att sprida kunskap om vikten av mer vardagsrörelse, men också inspirera, vill vi skapa en pepidemi! En pepidemi där vi får alla i Sverige att bli peppade på mer vardagsrörelse!

Delta i kampanjen

Hur drabbas du av pepidemin? Hur får du in mer rörelse i din vardag? Berätta, dela och inspirera andra genom att delta i kampanjen på sociala medier. Du kan dela våra kampanjfilmer eller lägga upp en egen video/bild om hur pepidemin drabbat just dig. Glöm inte att använda #pepidemin #uppochhoppa2019 och att tagga Generation Pep!

Läs mer om Upp och Hoppa, Sverige! här.