16 nov 2020

Pep Park Arenastaden bjuder in till lek och rörelse

Hösten 2020 invigdes Sveriges andra Pep Park. Den öppna ytan mellan Mall of Scandinavia och Friends Arena bjuder nu in till lek och tuffare fysisk aktivitet för alla åldrar. För den som vill finns även specialutformade träningspass med Generation Peps ambassadör Mårten Nylen.

Arenastaden har fått en lekfull och färgglad tillökning i form av en ny Pep Park. På Arenatorget, ett stenkast från både Friends Arena och Westfield Mall of Scandinavia, har Generation Pep tillsammans med Fabege och Solna Stad uppfört den nya parken, som ska inspirera barn och unga att röra på sig mer.

– För oss är det viktigt att det finns liv mellan husen i de stadsdelar där vi arbetar. Varje år har Arenastaden miljontals besökare, och om vi kan uppmuntra några av dem att röra på sig lite mer i vardagen så har vi uppnått en stor del av målet med parken, säger Stefan Dahlbo, vd på Fabege.

Pep Park i Arenastaden tar avstamp i utmaningen att omvandla en asfalterad yta till en plats som inspirerar till såväl lek och rörelse som träning och vardagsmotion. Den nya parken består bland annat av markmålningar med pixelgrafik och perspektiv som skapar lekfulla 3D-effekter och uppmuntrar till aktiviteter för besökare i alla åldrar.

– Med Pep Park i Arenastaden får fler barn, ungdomar och vuxna i Solna ännu bättre möjligheter till lek och vardagsmotion tillsammans, året runt, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad.

Inspireras till rörelse med Mårten Nylen

För att inspirera besökare till olika former av rörelse har Generation Pep tillsammans med ambassadören Mårten Nylen spelat in sju filmer där du bland annat kan ta del av tre olika styrkepass, två pulspass och en utmaning med en enkel QR-kod. QR-koden finns på plats i parken och scannas med hjälp av din mobiltelefon.

- Pep-parken är en plats full av rörelseglädje, och nu när det även finns 7 smarta och effektiva träningspass att testa på så är det enda man behöver göra att ta sig dit, säger Mårten Nylen.

Se alla filmerna på Generation Peps Youtubekanal.