01 aug 2017

Generation Pep och H&M lanserar höstens sportkollektion för barn och unga

Generation Pep (GEN-PEP) och H&M fortsätter att utveckla sitt samarbete med syftet att ta fram funktionella sportkläder för barn och unga till ett förmånligt pris. Idag lanseras en specialdesignad höstkollektion med målsättningen att möjliggöra för ännu fler barn att börja röra på sig. Den nya sportkollektionen finns tillgänglig i utvalda H&M-butiker och hm.com från den 10 augusti.

Generation Pep (GEN-PEP) grundades på initiativ av Kronprinsessparet med visionen att alla barn och unga ska ha möjlighet och vilja att leva ett aktivt och hälsosamt liv. Tillsammans med bland annat framstående aktörer från svenskt näringsliv vill Generation Pep driva ett ambitiöst och långsiktigt folkhälsoarbete med barn och unga i fokus.

- Vi är väldigt glada och stolta över att fortsätta få vara en del av initiativet Generation Pep. Även den här gången består vår unikt designade GEN-PEP-kollektion av funktionella och coola kläder, accessoarer och skor för barn och unga med prisvärda plagg - som syftar till att inspirera och att ge fler möjlighet till en aktiv fritid, säger Petra Buchinger, presskontakt H&M Sverige.

För att få positiva effekter på hälsan bör barn och unga röra på sig minst 60 minuter per dag men många barn och unga når inte upp till den siffran i Sverige idag. 

-  Stillasittande är en av vår tids största utmaningar. Att barn och unga rör sig minst när skoldagen är slut och att aktivitetsnivån sjunker kraftigt på helgerna både bland pojkar och flickor i alla åldrar är något vi måste ändra på. Vi är mycket glada över vårt samarbete med H&M och hoppas att höstens nya kollektion möjliggör för fler att köpa träningskläder till sina barn och ökar motivationen för en aktiv fritid, säger Gerda Nilsson Tjernström, verksamhetschef på Generation Pep.  

Höstens kollektion är inspirerad av vattensport i starka färger som går i rött, blått, gult och grönt samt kontraster i neon. Kollektionen finns i utvalda H&M-butiker samt hm.com från och med den 10 augusti. Priser mellan 39:50 och 149 SEK.