01 feb 2018

Vinnare av Årets peppare 2018 är Gerestaskola, Härnösand

Gerestaskolan, Härnösand fick igår ikväll ta emot priset Årets Peppare i direktsändning på Idrottsgalan.

Gerestaskolan, Härnösand fick igår ikväll ta emot priset Årets Peppare i direktsändning på Idrottsgalan. Jurymedlemmen Aron Andersson, äventyrare, föreläsare och inspiratör, delade ut priset som bestod av följande motivering:

Genom en inkluderande hälsosatsning med rörelse och glädje som verktyg får alla barn en energigivande och stärkande start på skoldagen. Initiativet till pepp och morgonpuls på schemat togs av den engagerade personalen på skolan för att i likhet med fler goda skolexempel ge elever ökade möjligheter i sin skolgång samt ge tidiga förutsättningar till ett hälsosamt liv. För sitt aktiva ställningstagande för barns hälsa och för den inspiration andra ges tilldelas Gerestaskolan i Härnösand priset som Årets Peppare 2018.

På plats i Globen för att ta emot priset fanns rektorerna för Gerestaskolan, Sara Marklund och Carina Söderlind Löfvander samt idrottsläraren Mathias Åström.

- Alla elever har olika förutsättningar och på Gerestaskolan tror vi att alla mår bra av rörelse. På ett ganska enkelt sätt har vi skapat möjlighet till mer rörelse i vardagen. Det här är för oss ett första steg i vårt hälsofrämjande arbete där rörelse och lärande hör ihop, sade glada representanter från Gerestaskolan i sitt tacktal.