01 jan 2017

Vinnare av Årets Peppare 2017 är Futebol dá Força

Ikväll fick vinnaren Futebol dá força ta emot priset Årets Peppare i direktsändning på Idrottsgalan.

Prins Daniel delade ut priset med följande motivering:

"Med engagemang, kunskap och stort hjärta peppar och inspirerar de över tusen unga tjejer runt om i Sverige. De skapar utrymme och möjligheter för tjejer att hitta sin rörelseglädje och därigenom stärka sin fysiska och psykiska hälsa. För sitt långsiktiga och hängivna arbete med barn och ungas hälsa tilldelas organisationen Futebol dá força Årets Peppare 2017. "

På plats i Globen för att ta emot priset fanns Futebol dá forças grundare Cecilia Andrén Nyström som var en väldigt lycklig vinnare.

- "Det känns häftigt att redan efter 3 år i Sverige få bekräftelse och uppmärksamhet för det fantastiska arbete som alla våra ledare gör runtom i landet. Nu hoppas vi att fler kommer att bli inspirerade till att skapa möjligheter för barn att hitta rörelseglädje!" sa en glad Cecilia direkt efter prisutdelningen" sa en glad Cecilia direkt efter prisutdelningen.

Futebol dá força vann i tuff konkurrens. De två övriga finalisterna var läraren Tomas Andersson och spelet Pokemon Go. Juryn bestående av bland andra Lina Axelsson Kihlblom var givetvis nöjd och stolt över pristagaren.

- "Intresset för rörelse och barn och ungas hälsa är stort, så priset Årets Peppare ligger verkligen i tiden. Många nomineringar har kommit in och vi är väldigt glada för årets vinnare Futebol dá força!" sa Lina bakom scenen.

Den vackra statyetten är skapad av Karin Mamma Andersson.

- "Att peppa för livet är roligt och viktigt. Jag tänkte att det skulle vara något lekfullt och prestigelöst och ville att priset skulle bära hälsan på sitt huvud med stolthet." säger Karin Mamma Andersson.

GEN-PEPs vision är att alla barn och unga i Sverige ska ha möjlighet och vilja att leva ett aktivt och hälsosamt liv. En del av detta arbete handlar om att synliggöra och uppmärksamma dem som skapar förutsättningar för att så många barn och unga som möjligt ska få uppleva rörelseglädje, och därigenom inspirera andra. Därför har vi skapat priset Årets Peppare!

Följande personer utgör juryn till Årets Peppare:

  • H.K.H Prins Daniel
  • Carolina Klüft, GEN-PEP, f.d. elitidrottare.
  • Alexander Hermansson, barnprogramledare, underhållare, tv-profil.
  • Britta Thedin Jacobsson, doktor i idrottsvetenskap, inriktning folkhälsa och fysisk aktivitet.
  • Lina Axelsson Kihlblom, grundskolechef Haninge kommun, ledamot av 2015 års Skolkommission.
  • Aron Andersson, äventyrare, föreläsare och inspiratör.
  • Stephan Wilson, producent, programledare, barn- och sportprofil.

Statyetten, formgiven av Karin Mamma Andersson.