12 sep 2022

Pep Dagen – Nu ännu större än någonsin

Pep Dagen genomförs i år både i Hagaparken och på närmare 30 orter över hela Sverige. 18 september 2022 är Pep Dagen äntligen tillbaka, och denna gång i samarbete med Fritidsbanken.

Tillbaka efter ett uppehåll bryter Generation Pep och Fritidsbanken stillasittandet och bjuder in till en Pep Dag full av gratis aktiviteter över hela landet. Gemensamt med alla Pep Dagar, oavsett plats i Sverige, är att sprida rörelseglädje och inspiration till ett hälsosamt liv hos barn och unga. Alla Pep Dagar är kostnadsfria att besöka.

Generation Pep arbetar för att alla barn och unga i Sverige ska ha viljan och möjligheten att leva ett aktivt och hälsosamt liv. I årets Pep-rapport kan vi se ett samband mellan fysisk aktivitet och psykisk hälsa - barn och ungdomar som rör på sig regelbundet upplever också mindre symptom av ångest och depression. Fortsättningsvis kan vi se att endast 2 av 10 barn och ungdomar når rekommendationen kring fysisk aktivitet, och som ett led i detta vill vi därför med Pep Dagen ge barn och unga möjlighet att hitta sin rörelseglädje i olika former och få kunskap om hälsosamma matvanor.

Söndag den 18 september kl. 11-15 välkomnar vi familjer till Pep Dagen i Hagaparken. Barn födda mellan 2010–2016 kan springa Prins Daniels Lopp där alla deltagare är vinnare och får medalj. Vid samma datum och samma tid (vissa avvikelser kan förekomma) kan man dessutom besöka en av de Pep Dagarna som arrangeras på flertalet orter runt om i Sverige i samarbete med Fritidsbanken.

- När vi nu äntligen får arrangera Pep Dagen hoppas jag att ännu fler vill inspireras till rörelseglädje och visa att det är enkelt och roligt att röra sig på utomhus. Genom det här samarbetet med Fritidsbanken kan vi se till att fler barn och unga inspireras och får ökad möjlighet att testa på nya aktiviteter, säger Carolina Klüft verksamhetschef på Generation Pep.

 - Pep Dagen brukar vara en riktig folkfest. Därför är vi glada över att kunna arrangera den på många orter samtidigt tillsammans med Generation Pep. Det kommer att bli massor av roliga aktiviteter att prova på, säger Henric Byström, kommunikationschef på Fritidsbanken. 

Pep Dagen 2022 genomförs på följande orter:

Ale (Nödinge), Avesta, Bollnäs, Dals-Ed, Fagersta, Falkenberg, Falköping, Gotland (Slite), Jönköping, Karlskoga, Karlstad, Klippan, Kristianstad, Mariefred, Mora, Märsta, Norrköping, Sandviken, Solna (Hagaparken), Strängnäs, Söderhamn, Torsås, Umeå, Uppsala, Åstorp och Överkalix. Observera att listan kan ändras.

För mer information om exakta tider och platser för Pep Dagarna, se www.fritidsbanken.se.

Om Pep Dagen Hagaparken 

Pep Dagen i Hagaparken 2022 arrangeras av Generation Pep, Kungliga Hovstaterna, Solna Stad och AIK Friidrott.

För ytterligare information, kontakta: 

Generation Pep 
Henriette Stahle, kommunikationsansvarig, 0702-63 18 81, henriette@generationpep.se

Fritidsbanken 
Henric Byström, kommunikationschef, 0735-14 07 35, henric@fritidsbanken.se  

Om Fritidsbanken

Fritidsbanken är en ideell förening som samlar in sport- och friluftsutrustning som inte längre används och lånar ut den gratis, precis som ett bibliotek. Syftet är att öka den fysiska aktiviteten i alla åldrar och samtidigt minska klimatpåverkan genom återanvändning. Fritidsbanken är flerfaldigt prisbelönad och finns på 97 platser i landet, från Kiruna till Trelleborg. www.fritidsbanken.se.