Tillbaka till Inspriationsbanken

Rastlöpet/fotbollskul

Alunskolan Öland / Mörbylånga kommun

Kort beskrivning

Alunskolan är en liten skola med totalt 39 elever på södra Öland. Vi har fotbollskul var torsdag på lunchrasten. Då stöttar jag eleverna som vill lära sig lite extra i fotboll. Vi spelar fotboll, gör lätta övningar. leker fotboll. Det är en stor uppslutning på dessa lunchraster. ca 18 st är med mig här. Alla får vara med.

Sedan så har vi fredagarna då vi springer som jag kallar rastlöpet. Där är det samling kl 11:15 var fredag. Man behöver inte vara ombytt. Vi springer en runda runt vår fina skolgård. Där inkluderar vi olika rörelse i vår runda. Ett varv är 560 m. Vi är nu uppe i 6 varv av dem som springer längst med mig, så vi är uppe i ca 3300 m var fredag. En del springer med mig ett varv andra springer 2 så det är olika. Men det är så kul. Jag har ca 11 elever som är aktiva var fredag.

Bidragets syfte

Jag ville visa eleverna lyckoruset som infinner sig i kroppen då man rör sig. Vi befinner oss på Södra Öland, det är långt till allt här. Till närmaste idrottsförening för barn är ca 2,5 mil bort. Bussförbindelsen är inte på topp och det kan vara svårt för en del föräldrar att kunna erbjuda sina barn att delta i föreningslivet. Så jag införde på två aktiviteter utanför den vanliga rastaktiviteterna som finns att tillgå varje rast. Eftersom jag är intresserad av fotboll och löpning så fick det bli dessa aktiviteter som jag brinner för.

Alunskolans hemsida