Världens Barn-loppet

Världens Barn-loppet

Världens Barn-loppet är ett lopp i Kalmar län där du springer in ditt egna bidrag till organisation Världens Barn.

Som invånare och deltagare i loppet åker man buss eller färdtjänst kostnadsfritt till och från arenan via kollektivtrafiken var man än bor i Kalmar län. Loppet har inga omkostnader och varje krona går till Radiohjälpens insamling för Världens Barn med målet att alla skaha rätt till hälsa och skola. Totalt har cirka 8 000 från Kalmar län deltagit och under 2019 arrangeras loppet för sjätte gången.

"Världens Barn-loppet i Kalmar län är loppet för alla. Det har vuxit sig stort och blivit Sveriges största motionslopp för Radiohjälpens insamling till Världens Barn. Det växer hela tiden, fler barn och fler funktionsnedsatta deltar för en god sak, gärna i sällskap med en vuxen, en skolpedagog, mamma, farfar, föreningsledare eller en assistent. Det är många som sätter på sig en nummerlapp för första gången i det här loppet och det har blivit en riktig folkfest där barn och unga rör på sig, genom att rulla rullstol, gå eller jogga tillsammans med vuxna."

Loppet är 4,5 km eller 1,5 km långt och det är gemensam uppvärmning och start. Innan och efter sker prova-på-aktiviteter och rörelseövningar med föreningslivet och andra aktörer. Arrangörer för loppet och motionsfesten är Sveriges Radio P4 Kalmar, Högby IF, Region Kalmar län och Kalmar FF.

Läs mer om Världens Barn-loppet.

Typ av verksamhet: Evenemang
Var i landet: Kalmar län
Initiativet berör: Fysisk aktivitet