USK Ringette

USK Ringette

Ringette är en sport som grundades i Kanada under 60-talet. Vid den tiden var hockey endast till för killar och spelsugna tjejer fick nöja sig med att titta på. Kanadensaren Sam Jacks ville fånga upp tjejernas intresse och utvecklade en egen is-sport för tjejer – Ringette. Till Sverige kom Ringetten i början av 80-talet, och den första klubben var Ulriksdals sportklubb i Solna, numera heter föreningen Ulriksdals SK Ringette.

Sporten är ganska lik hockey. Den spelas på en hockeyrink med fem utespelare och en målvakt men spelarna använder en klubba utan blad och istället för puck används en gummiring.

I länder som Kanada, USA, Finland, Tjeckien är Ringette en stor sport som engagerar tusentals spelare. I Sverige är vi, relativt andra sporter, en liten förening. Men engagemanget är stort och inom föreningen ryms många spelare - från 4 års ålder upp till vuxna spelare.

Inom föreningen genomförs ett flertal träningstillfällen och övriga aktiviteter årligen och klubben deltar även på andra idrottsevenemang när möjlighet ges.

Läs mer om Ulriksdals SK Ringette.

Typ av verksamhet: Organisation
Var i landet: Solna, Stockholms län
Initiativet berör: Fysisk aktivitet