TRIS

TRIS

TRIS, tjejers rätt i samhället är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening som arbetar mot hedersrelaterat våld och förtryck.

TRIS arbetar för att möjliggöra att alla tjejer ska få en meningsfull fritid och få chansen att vara fysiskt aktiva. Alla aktiviteter som bedrivs är kostnadsfria och har enbart kvinnliga ledare, för att så många tjejer som möjligt ska kunna delta i våra aktiviteter.

TRIS erbjuder idrottsaktiviteter i form av:

  • Ronjabollen – Ett integrationsprojekt med fotboll som verktyg, för tjejer 8 år och uppåt. Syftet med Ronjabollen är att öka möjligheten för tjejer att vara fysiskt aktiva på fritiden, hitta en idrottsförening som passar dem och får en meningsfull fritid.
  • Ronjas simskola – Möjliggör för tjejer som inte får eller kan simma i skolan att lära sig simma.
  • Ronjadansen – Ett integrationsprojekt med dans som verktyg, för tjejer 8 år och uppåt. Syftet med Ronjadansen är att öka möjligheten för tjejer att vara fysiskt aktiva på fritiden, hitta en idrottsförening som passar dem och får en meningsfull fritid.

Utöver idrottsaktiviteterna erbjuder TRIS sommaraktiviteter, allt ifrån fotbollsskola till ett tre dagars läger, Camp Ronja. Där en grupp tjejer åker iväg under tre dagar för att öka kunskapen kring goda kost- och hälsovanor tillsammans med att främja fysisk aktivitet och friluvsliv.

Läs mer om TRIS.

Typ av verksamhet: Ideell sektor
Var i landet: Uppsala
Initiativet berör: Fysisk aktivitet och kost