One from All

One from All

One from All möjliggör för ungdomar i hela Sverige att finansiera skolresor och lagresor i ungdomsidrotten genom insamling till klimatsmart välgörenhet. En Frisk Generation är ett exempel på en organisation man kan stödja istället för att sälja plastförpackade kakor, salamikorvar eller strumpor. Pengarna som samlas in fördelas mellan laget/klassen och den organisation man valt att stödja.

One from All vill på det här sättet göra det möjligt för unga att engagera sig och bidra till social hållbar utveckling. Ungdomsambassadörer träffar lag och klasser för att berätta om de ideella organisationer som man samarbetar med. Ungdomar som tjänar pengar till sitt lag eller klass på det här sättet, får också uppleva den fantastiska känslan av att ge och bidra till något gott i samhället.

”Att få jobba som ambassadör för One from All möjliggör för mig att få träffa ungdomar för att informera dem om alla fantastiska organisationer vi samarbetar med. Det är så kul att få dem att förstå att det här är ett smart sätt att tjäna pengar till laget utan att behöva bidra till ökad konsumtion. Som samhällsengagerad miljövän, är det här ett perfekt extra jobb vid sidan av studierna” - Isac, 21

Läs mer om One from All.

Typ av verksamhet: Socialt företag med särskilda vinstbegränsningsbestämmelser (svb)
Var i landet: Nationellt
Initiativet berör: Fysisk aktivitet och kost